Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

What to look out for NFL: Week 14

Week 14 van het NFL seizoen staat voor de deur. Onze 32 favoriete teams zullen het weer tegen elkaar opnemen en zoals elke week zullen er helden en losers zijn. Spijtig genoeg betekent dat ook dat er keuzes gemaakt moeten worden. De gemiddelde NFL fan kan namelijk niet alle wedstrijden zien, tegelijk of achter elkaar. Daarom maken wij bij Gridiron elke donderdag een lijstje met de dingen om naar uit te kijken voor het komende American Football weekend. Vandaag deel 14 van de 21.

Pittsburgh Steelers @ Cincinnati Bengals
Liefhebbers van grote offensive plays zullen in deze wedstrijd zeker tevreden gesteld worden. Beide teams komen van een goede offensieve prestatie vorige week. De Bengals scoorden 37 punten tegen de Browns terwijl Big Ben met zijn Steelers voor 45 punten zorgden tegen de Colts. Ook voor een plaats in de play-offs zijn zowel de Steelers als de Bengals nog alive and kicking. Cincinnati zit met een 10-2 record gelijk met de Patriots en de Broncos en maken dus nog kans op de eerste seed in de AFC. De Steelers zitten nog volop in de wildcard race.

Inside storyline om naar uit te kijken is het spel van quarterbacks Ben Roethlisberger en Andy Dalton, die aan een sterk seizoen bezig zijn. Geplaagd door blessures is Big Ben nog steeds een van de meest dynamische QB’s in de NFL en dit zagen we vorige week toen hij voor vijf touchdowns wierp. De red Rifle is op zijn beurt door iedereen bewierookt dit seizoen. Zijn spel is ten opzichte van vorige seizoenen geweldig verbetert. Last but not least kijken we al uit naar de volgend touchdown celebration van Antonio Brown.

Atlanta Falcons @ Carolina Panthers
Na een zeer goede start van het seizoen zijn de Falcons wat teruggezakt. Ze zijn echter nog wel steeds in de running voor een wildcard om de playoffs te bereiken. De Panters op hun beurt zijn nog steeds ongeslagen. Met een 12-0 record zullen Cam Newton en de zijnen wel zeker op zoek zijn naar een perfect season.

Veel zal afhangen van de Falcons offense. De defense speelt al enkele weken op een consistent niveau. De offense van Atlanta daarentegen is nergens te bespeuren. Er zijn zelfs al stemmen die opgaan bij de fans dat ze Matt Ryan weg willen. Een trip naar de playoffs zal in ieder geval die doubters de mond snoeren.

Seattle Seahawks @ Baltimore ravens
Ook deze week zijn de Seahawks er weer bij. Na twee overtuigende overwinningen lijken ze weer helemaal in de race te zitten. Zelfs zonder Marshawn Lynch en Jimmy Graham is Seattle een ploeg om rekening met te houden. Na twee jaar van ongelooflijke dominantie leek het tij te keren voor de Hawks, niets blijkt echter minder waar.

Voor de Ravens en hun fans was het tot nu toe ‘slim pickings’. Met maar vier overwinningen dit seizoen is de playoffkandidaat van vorig jaar al uitgeteld voor de playoffrace dit jaar. Wel begrijpelijk natuurlijk als je zowel je beste receiver (Steve Smith), je beste defensive speler (Terell Suggs) en je quarterback (Joe Flacco) verliest met blessures. Daarboven verloren ze ook nog eens Ed Reed dit seizoen toen hij op pensioen ging. Zelfs met al deze blessures hebben de Ravens dit seizoen altijd met maar maximaal één touchdown verschil verloren. Het belooft dus al vast een spannende wedstrijd te worden in Baltimore!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *