Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ook Tyrann Mathieu scheurt zijn ACL

Er kan opnieuw een grote naam toegevoegd worden aan de lange lijst spelers met een gescheurde ACL. Arizona Cardinals safety/cornerback Tyrann Mathieu viel afgelopen zondag uit tegen de Philadelphia Eagles na zijn interception in het vierde kwart. Maandag kwam het zware verdict, een gescheurde ACL en einde seizoen voor de defensive player of the year kandidaat. Een grote aderlating dus voor de Cardinals vlak voor de play-offs.

Mathieu was bezig aan een ongelooflijk sterk seizoen. De voormalige third round pick speelde op zowat elke positie in de secondary voor de Cards en was daar ongetwijfeld de motor die alles draaiende hield. Deep safety, run defense of slot corner, het maakte hem allemaal weinig uit. Hij haalde overal een hoog niveau, waardoor hij zeker vermeld moest worden in het debat rond de defensive MVP trofee. Mathieu verzamelde al 89 tackles, vijf interceptions, één forced fumble, één sack and 16 passes defensed. Voor analysewebsite Pro Football Focus was hij de beste cornerback dit seizoen, een eind voor teammaat Patrick Peterson.

Het is al de tweede gescheurde ACL voor ‘Honey badger’ in drie jaar tijd. In 2013 mistte hij ook een deel van het seizoen, waardoor hij een rookie of the year award door de neus geboord zag.

De Arizona Cardinals zullen ongetwijfeld vlot de play-offs in rollen, maar de weg naar de Super Bowl is ongetwijfeld een stuk zwaarder geworden. Cards fans zullen hopen dat de blessure van hun veelzijdige speler de ploeg niet aan het wankelen brengt, een jaar nadat de gescheurde ACL van quarterback Carson Palmer hun seizoen hypothekeerde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *