Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Officieel: drie teams willen NFL Los Angeles

De San Diego Chargers, Oakland Raiders en St. Louis Rams hebben zich kandidaat gesteld om een NFL Los Angeles franchise te starten. Zoals verwacht hebben de drie clubs maandag laten weten de overstap te willen maken naar de City of Angels.

De NFL reageerde maandag op de drie aanvragen en liet weten dat deze week wordt gekeken naar het papierwerk in New York, samen met de betrokken partijen uit Los Angeles. Voor een team om te verhuizen moet driekwart van de eigenaren van NFL-teams hun goedkeuring geven. Dat komt neer op 24 van de 32.

De drie teams gaven individueel ook statements over de aanvraag. Met name de Chargers waren daarin nogal uitgesproken richting hun huidige thuisbasis, San Diego. “We hebben voor meer dan 14 jaar, door middel van negen verschillende verzoeken en zeven verschillende burgemeesters, geprobeerd een world-class stadionbeleving te creëren in San Diego. Ondanks die moeite is er nog steeds geen zekere en panklare oplossing voor het stadionprobleem. Het spijt ons dat het tot dit punt is gekomen.”

De Raiders en Rams hielden zich meer op de vlakte en gingen niet in op de beweegredenen. Beide franchises hebben echter een verleden in LA en willen maar wat graag terugkeren in één van de grootste markten van de NFL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *