Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gebroken arm zal Thomas Davis niet afstoppen

Carolina Panthers outside linebacker Thomas Davis is geen doetje, terugkeren van drie gescheurde ACL’s doe je niet zomaar. Het was dan ook weinig verrassend dat de linebacker meteen na de wedstrijd tegen de Arizona Cardinals, waarin hij zijn arm brak, verkondigde dat hij twee weken later klaar zou zijn voor de Super Bowl.

Davis raakte geblesseerd na een wat vreemd manoeuvre van Darren Fells. De Cardinals tight end trachtte extra yards op te halen door over Davis te springen. Dat was echter geen al te best idee bij een linebacker van 1m85. Thomas Davis bleef rechtop staan, waardoor de knie van Fells zijn onderarm vol raakte.

De linebacker onderging afgelopen maandag een operatie aan zijn arm, waarbij 11 of 12 schroeven en een ijzeren plaat werden ingebracht om alles op zijn plek te houden. De tiendejaars speler is echter nog steeds niet van plan om de eerste Super Bowl van zijn carrière langs de zijlijn te volgen.

“There are some limitations, I just had surgery on Monday, but at the same time it’s been getting better and better everyday, and that’s the goal, continue to get better all the way up until next Sunday.”

Ook head coach Ron Rivera is niet van plan om te twijfelen aan de capaciteiten van zijn linebacker. Hoewel hij woensdag en donderdag nog niet kon trainen, verwacht de coach dat Davis fit zal geraken. Een belangrijke troef voor de Carolina Panthers.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *