Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Chargers nog minstens één seizoen in San Diego

San Diego Chargers voorman Dean Spanos kondigde vrijdag aan dat zijn franchise het seizoen 2016 zal uitdoen in het Qualcomm Stadium. Er werden echter geen verdere beloftes gedaan, de dreiging van een verhuis naar LA hangt dus nog steeds als een zwaard van Damocles boven San Diego. De boodschap is duidelijk, de stad zal met meer publiek geld op de proppen moeten komen, of Spanos verhuist met zijn miljoenen naar LA. De bal ligt hoe dan ook in het kamp van de burgervaders van San Diego.

Niet toevallig raakte dezelfde dag bekend dat er een principeakkoord werd gesloten tussen Stan Kroenke van de LA Rams en Spanos. Alles is dus in orde voor de Chargers om de Rams te vervoegen in Inglewood in 2017, of beter het LA Coliseum tot het nieuwe stadion af is. De druk op San Diego werd dus verder opgevoerd.

De Chargers eigenaar gaf wel aan dat zijn voorkeur uitgaat naar een verlengd verblijf in de stad waar zijn franchise al 55 jaar gevestigd is. De NFL greep de gelegenheid in ieder geval nog maar eens aan om te wijzen op de $300 miljoen die zij willen bijdragen aan een nieuw stadion. Gekoppeld aan de $550 miljoen die Spanos zou moeten betalen voor een verhuis, zijn er voldoende prikkels voor verdere onderhandelingen.

De spelers reageerden positief op het nieuws, maar hadden tegelijk een duidelijke boodschap voor de fans.

“So it’s (sic) looks like we are going to be in San Diego for another season. The stadium better be packed. The fans got what they wanted.”

Wide receiver Keenan Allen verwijst hier naar de dominante aanwezigheid van de bezoekende fans in het stadion afgelopen seizoen. Dit keerde helemaal tijdens de laatste thuiswedstrijd, Allen en zijn teamgenoten hopen op dit elan verder te gaan in 2016. Misschien wel het laatste seizoen in San Diego.

De Chargers hebben tot 15 januari 2017 om te beslissen over hun toekomst, dan zijn de Oakland Raiders aan de beurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *