Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gridiron Awards: Rookies of the Year

De nacht voor de Super Bowl worden traditioneel prijzen uitgereikt aan de beste spelers en rookies van het afgelopen seizoen. Vannacht staan de NFL Honors dus ook opnieuw op het programma. Hoog tijd om ook onze eigen, kleine Gridiron Awards uit te delen. Na de favoriete spelers, nu ook de favoriete rookies van de redactie:

Offensive Rookie of the Year

Todd Gurley (3)

De St. Louis Rams kozen Todd Gurley met de negende pick van de draft, hoewel hij nog aan het herstellen was van een gescheurde ACL. De running back uit Georgia stelde echter niet teleur. Hoewel hij de eerste twee wedstrijden van het seizoen niet kon spelen en ook de laatste aan de kant werd gehouden, haalde hij nog 1106 yards op aan 4,8 yards per carry. Voeg hier nog eens 10 touchdowns aan toe, bij een team zonder ander offensief wapen, en je hebt een verdiende rookie of the year.

De eerste pick van de draft, quarterback Jameis Winston, bezorgde de Tampa Bay Buccaneers ook veel plezier. Na een desastreuze eerste wedstrijd, waarin hij werd afgetroefd door mede-rookie Marcus Mariota, speelde hij als een ervaren quarterback voor de rest van het seizoen. De Seahawks mogen ook tevreden zijn met de bijdrage van hun rookies. Tyler Lockett drukte meteen zijn stempel als gevaarlijke return man en undrafted running back Thomas Rawls maakte indruk voor hij uitviel met een blessure. Ook Raiders wide receiver Amari Cooper verdient een vermelding, al zorgden zijn vele drops ervoor dat hij geen stem op zijn naam kreeg.

Honorable mention: Jameis Winston (2), Tyler Lockett (1), Thomas Rawls (1)

Defensive Rookie of the Year

Marcus Peters (5)

De tweede Chief die een Gridiron Award op zijn naam mag schrijven. Cornerback Marcus Peters kwam met een knal de NFL binnen. Hij verzamelde 8 interceptions, de meeste in de NFL samen met Bengals safety Reggie Nelson. Hiervan liep hij er ook nog eens twee terug voor een touchdown. Peters gaf echter ook het derde meeste yards en tweede meeste touchdowns op in de NFL. Al woog het goede zeker op tegen het slechte. Getuige hiervan zijn selectie voor de Pro Bowl en het second team All-Pro. De concurrentie voor deze Gridiron Award staat dan ook niet op de foto.

Tampa Bay linebacker Kwon Alexander, een fourth rounder, kreeg ook een stem op zijn naam. Alexander stapelde de tackles op in de eerste twaalf wedstrijden van het seizoen, maar kreeg vervolgens wel een dopingschorsing van vier wedstrijden opgelegd. Buffalo Bills cornerback Ronald Darby kwam minder in de media dan zijn tegenhanger in Kansas City, maar speelde zeker in het eerste deel van het seizoen ongelooflijk constant. De second round pick kan niet dezelfde spectaculaire statistieken voorleggen als Peters, maar gaf ook veel minder weg.

Honorable mention: Kwon Alexander (1), Ronald Darby (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *