Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL: Viva la Mexico!

Roger Goodell bevestigde gisteren de geruchten dat de NFL in 2016 terugkeert naar Mexico met een reguliere competitiewedstrijd. De Oakland Raiders spelen ’thuis’ in het Estadio Azteca tegen de Houston Texans. 

Elf jaar geleden speelden de Cardinals en de 49ers de tot op heden enige echte NFL-wedstrijd op Mexicaans grondgebied. Op 2 oktober 2005 ontplofte het stadion toen Cards’ safety Robert Griffith met de Mexicaanse vlag het stadion binnenkwam. Daarvoor werd overigens wel zeven keer een pre-seasonwedstrijd in Mexico gespeeld.

Veiligheid stond vaak ter discussie bij de wedstrijd in Mexico City. Wellicht dat daarom het grootste uitschot uit de NFL nu de reis mag maken. De Oakland Raiders kregen nul op het rekest om naar LA te verhuizen en dit ‘snoepreisje’ is wellicht ook wel een goedmakertje. Al is de keuze ook niet zo vreemd aangezien ze in Oakland grootse moeite hebben het stadion vol te krijgen. Na hun flirt met San Antonio en Las Vegas kan Mexico City zomaar een vaste connectie worden voor de Raiders. Zo ging het ook met de Jacksonville Jaguars. Zij spelen jaarlijks in London, wat één leeg stadion per seizoen minder is.

Op 21 november mogen we aanschouwen of de Raiders én Mexico een blijvertje zijn. Ondertussen mogen we ons afvragen hoeveel wedstrijden er nog naar het buitenland gaan. Naast drie keer Londen en een keer Mexico in 2016, blijven Canada en Duitsland kanshebbers, waarbij dit laatste land voor ons uit de Lage Landen ideaal zou zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *