Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Forte krijgt 2e leven via Free Agency

De Chicago Bears laten hun tweede runningback aller tijden de deur uitlopen tijdens free agency. Matt Forte liet via Instagram weten dat de General Manager hem had verteld dat ze geen poging ging doen hem te behouden. 

Matt Forte is in een runningback-rijke geschiedenis in Chicago na acht seizoenen de tweede runningback in de clubgeschiedenis als het gaat om onder meer  yards from scrimmage (12.718), rushing yards (8.602), catches (487) en 100 yards rushing games (24). Hij blijft hierbij alleen achter op de legendarische Walter Payton. Bovendien vestige Forte vorig jaar een NFL-record voor runningbacks met 102 vangballen. De franchise bedankte hem daarom vandaag ook voor zijn inzet en professionaliteit.

Of de beslissing van de Bears front office nu zo’n verrassing is, valt te bezien. De laatste twee seizoen daalde zijn yards per carry. Dit neemt niet weg dat Matt Forte één van de meest begeerde ervaren runningbacks zal zijn als op 9 maart free agency begint. Zeker omdat de tweevoudig Pro Bowler niet alleen over de grond gevaarlijk is, maar als receiver ook zijn duit in het zakje doet getuige zijn bovengenoemde NFL-record. Toch een extra dimensie voor een team die aanvallend wel wat impulsen kan gebruiken.

Moeilijk zal het niet worden voor de 30-jarige runningback om nieuw emplooi te vinden. Check hierboven nog even zijn 2015-highlights.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *