Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Bijltjesdag voor de football veteranen

De Super Bowl was nog maar nauwelijks achter de rug, toen de eerste ontslagen van het huidige offseason bekend werden. Hoewel er meerdere redenen zijn om een speler te ontslaan zijn het vaak de “vested veterans” voor wie de kater van de Super Bowl extra hard aankomt. De “vested veteran” speelt al meer dan vier jaar in de competitie en harkt vaak met te dure contracten een te groot aandeel van de salary cap in.

Ieder jaar weer moeten enkele spelers waaronder deze veteranen hierom daags na de Super Bowl het veld ruimen.

Justin Durant
De Outside linebacker van de Atlanta Falcons speelde pas één jaar voor het team, maar moet vooral door meer-dere blessures het veld ruimen. Geen makkelijke beslissing voor de Falcons, want Durant had de op één na meeste tackles van de Atlanta defense. Teamgenoot Worrilow beschreef hem als de ultieme leider, maar ook dit kon het bestuur niet ervan overtuigen om Durant aan boord te houden. Met het verlies van Durant verliezen de Falcons maar liefst 82 tackles in 13 wedstrijden.

Riley Cooper
De receiver van de Philadelphia kreeg misschien wel de meeste bekendheid door onsmakelijke uitlatingen tijdens een concert, maar na zijn contract verlenging in 2014 liet Cooper zien dat het zijn prestaties op het veld zijn die er toe doen. In 2014 had Cooper zijn beste jaar, onder Chip Kelly ving Cooper maar liefst 55 ballen. Helaas kon hij deze vorm niet vasthouden. Dit jaar speelde de langharige receiver weliswaar in 16 wedstrijden, maar ving hij slechts 21 ballen voor iets meer dan 300 yards. Cooper is misschien wel ontslagen als onderdeel van de grote Kelly-schoonmaak, maar ook levert het de organisatie 2,9 miljoen dollar op.

Michael Griffin
Deze 31-jarige veteraan speelde al sinds 2007 voor de Tennessee Titans en bereikte in een tijdspan van 9 jaar 2 keer de Pro Bowl (2008, 2010). Griffin had afgelopen seizoen nog 101 tackles en 1 interceptions, desalniettemin was dit voor de Titans geen rede om hem komend jaar te behouden. Het ontslag scheelt voor de Titans een sa-larisstrook van 6,5 miljoen dollar. Hoewel de Titans komend offseason al behoorlijk ruimte heeft in het salaris-huis, kiezen zij waarschijnlijk toch voor de 23-jarige Huff of zal er gekeken worden naar een rookie safety in de komende draft.

Nate Allen
Tot slot is ook Nate Allen de laan uit gestuurd. Allen vergaarde voornamelijk faam in zijn tijd bij de Philadelphia Eagles alvorens hij een vierjarig contract tekende bij de Oakland Raiders. Allen raakte in de eerste competitiewedstrijd al langdurig geblesseerd en pas in week 10 keerde hij terug. Helaas was het seizoen in week 13 voor de 28-jarige safety alweer afgelopen. In dit enkele seizoen had Allen 11 tackles, 1 interception en 2 tegengehouden passes, maar ook in dit geval leek geld de doorslag te geven. Maar liefst 5 miljoen dollars sparen de Raiders uit. Door zijn leeftijd heeft Allen mogelijkheden zat om terug te keren in de NFL, al zullen teams alert zijn op zijn blessuregevoeligheid.

Update: Nate Allen tekende een nieuw contract, met lager loon, bij de Raiders.

Buiten de Veterans kwamen er nog enkele andere spelers om verschillende redenen zonder baan te zitten.

De Patriots verlengde niet met Montee Ball, die was aangehouden na een ruzie met zijn vriendin. Ryan Lindley wist de Colts niet te overtuigen, dat hij beter was dan Stephen Morris en Josh Freeman om back-up van Luck te worden. Als laatst wist rookie runningback Matthew Tucker niet te overtuigen in Philadelphia en mag ook hij komend offseason ergens laten zien dat hij toch in de NFL thuis hoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *