Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Preview AAFC vs Limburg Shotguns 14-02-2016

Op valentijnsdag nemen de AAFC het op tegen de Limburg Shotguns op het veld van De Ghent Gators. De twee ploegen ontmoeten elkaar drie maal dit seizoen en dit zal de eerste wedstrijd worden van een spannende reeks.

De AAFC won hun openingswedstrijd tegen de Leuven Lions vorige week met overtuigende cijfers (36-3).(Lees hier het verslag) De wedstrijd tegen de Shotguns wordt echter andere koek. Het wordt vooral zaak voor de AAFC om de dual threat quarterback van de shotguns, Charles Roundtree, te containen. Deze taak zal vooral op de defensive ends Jordy Rodriguez Villaruba, Thomas Verhelst, Charles Wessman en Elliakim Verborgt vallen. Zij zullen geholpen worden met de terugkeer van linebacker Jorik Visser Rios. Veteranen Sebastian Morales Rosales en Sergio Borra zullen het geheel aan de defensieve zijde in goede banen moeten leiden.

Op offense zal opnieuw Cody Butler starten op quarterback voor de Antwerpenaren. Hij wordt beschermd door een relatief jonge offensive line onder leiding van Belgian Barbarian Gilles Pierre. Zij zullen het opnemen tegen de sterke defensive line van de Shotguns. Ook op de receiverpositie wordt er gerekend op de jeugd. Tim De Keyser en Cian Borra zullen samen met veteranen Lieven Baeke en Piet Wauters verantwoordelijk zijn voor de aanval door de lucht.

Voor de Shotguns zal het belangrijk zijn om de pass attack te stoppen. De Lions hadden immers problemen met de spread offense van de AAFC vorige week. Daarbij leunen ze vooral op hun sterke defensive line die druk moet zetten op de quarterback van de Antwerpenaren. Het uitvallen van Seppe Claes op die defensive line zal de opdracht echter nog bemoeilijken.

Op offense zal het voor de Shotguns moeilijk worden om de bal te bewegen tegen de sterke defense van de Antwerpenaren die maar drie punten toestond vorige week en er zelf zes scoorde. Een zorgenkindje voor de Shotguns zal hun offensive line worden. Met het vertrek van Hans Gijsels naar Nederland en het uitvallen van Seppe Claes die both ways speelt zullen er drie rookies moeten aantreden naast Gert Nelissen en Belgian Barbarian Jef Van Gorp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *