Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Nieuwe clash Spijkenisse Scouts – Utrecht Dominators

Aankomende zondag staan de Spijkenisse Scouts en de Utrecht Dominators tegenover elkaar om voor beide ploegen het seizoen af te trappen. Vanaf 14:00 zal de bal spreekwoordelijk rollen en zullen de ploegen op het veld aan Tennispad 2 te Spijkenisse hun krachten laten zien. De wedstrijd zal direct aangeven hoe de ploegen er na een lange break voor staan.

In de afgelopen seizoenen hebben de twee al meerdere malen tegen elkaar gespeeld, waardoor je zou kunnen zeggen dat ze elkaar goed kennen. Een seizoenopener is echter altijd een beetje aftasten. De vorige tweestrijd tussen de Spijkenissers en de Domstedelingen eindigde in een 18-34 overwinning voor de Scouts. Waar vorig jaar de Scouts nog vaak wisten te scoren tegen de Dominators, zal het de Utrechters er alles aan gelegen zijn om dat niet te laten gebeuren dit jaar. Niets staat vast in het leven en zo ook bij deze verenigingen waar aan beide kanten verschillende belangrijke mutaties plaats hebben gevonden.

De Scouts eindigde vorig jaar knap derde achter een oppermachtig Groningen en Enschede, de Broncos waren echter met 2-19 te sterk voor de Scouts. Daarom zal het ‘Black and Yellow’ dit jaar wederom een plekje in de play offs willen bemachtigen. Deze ‘road to the play offs’ kende echter al in juli een hobbel met het vertrek van Oscar en Kevin Sap, Ronny Barbosa en Nick Rovers, wie bij de Alphen Eagles voor winst in de Eredivisie gaan. Dit moet voor coach Franklin een flinke klus zijn geweest om deze jongens te vervangen. De coaches hebben echter het lange offseason kunnen gebruiken om deze gaten in het roster op te kunnen vangen en om beslagen ten ijs te komen . Op de site van de Scouts is dan ook te lezen dat zij met vertrouwen de Dominators opwachten omdat zij een team hebben neergezet welke de nodige ervaring heeft, dat is aangevuld met rookies die gretig zullen zijn zich te bewijzen.

Aan de andere kant staan de Utrecht Dominators die ongetwijfeld uit zijn op revanche na de 18-34 nederlaag van vorig jaar. Net als voor de Scouts waren de Broncos de laatste tegenstander voor de rood witten en in deze wedstrijd verloren zij met 41-08. De Dominators hebben dus wat recht te zetten na hun zesde plaats (boven de Amersfoort Untouchables) van vorig seizoen. Ook bij de Dominators hebben er hier en daar wat veranderingen plaats gevonden.

Hoofdcoach E.J. Van Vlodrop besloot in december dat zijn leven buiten de Dominators niet meer te combineren was met een functie als hoofdcoach en deed daarom een stap terug. De functie van hoofdcoach is nog niet officieel ingevuld, maar onder leiding van offensive coördinator Hak en defensive coördinator Filby hebben de Utrechters zeker niet stil gezeten. Vlak voor de winterbreak werd er al gezamenlijk getraind met Eredivisionist Hilversum Hurricanes, terwijl een maand geleden de Liège Monarchs langs kwamen om samen te trainen. Deze twee gezamenlijke trainingen moeten hebben bijgedragen aan de progressie die de Domstedelingen willen maken na vorig seizoen. Of deze trainingen voldoende oefening waren zal aankomende zondag blijken. Tot slot voegde de Utrecht Dominators UDO toe aan de vereniging, de mascotte zal vanaf de zijlijn proberen bij te dragen aan een succesvol seizoen voor de mannen uit Utrecht.

Komende zondag zullen dus twee teams fris aan de start van het seizoen beginnen en beiden zullen laten zien dat ze sterker uit de offseason zijn gekomen. Of dat het geval is kunt u zelf bekijken aankomende zondag, 14:00 op het Franklin Field aan tennispad 2 te Spijkenisse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *