Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Raptors hopen op revanche tegen Scouts

20 maart mogen de Eindhoven Raptors in alweer hun tweede thuiswedstrijd van dit seizoen het opnemen tegen de sterk begonnen Spijkenisse Scouts. In Eindhoven proberen de mannen van coach Franklin de seizoenopener een vervolg te geven. De Raptors aan de andere kant is er alles aan gelegen om de eerste punten binnen te halen, nadat zij een maand geleden op eigen veld verslagen werden. Kickoff 14 uur.

Op 21 februari verloren de Raptors hun eerste thuiswedstrijd van de Wildcats uit Maastricht. De Wildcats waren erop uit om te laten zien dat wedstrijdritme geen essentie is in (Nederlands) American Football, sinds zij dit seizoen na een afwezigheid weer hun comeback hebben gemaakt in competitieverband. Door de Raptors voornamelijk kapot te runnen vanuit een full house formatie is dat de Wildcats gelukt en begonnen de Eindhovenaren met een 6-9 verlies aan het nieuwe seizoen.

Niet alleen de score, maar ook de wedstrijd zelf liet zien dat beide teams erg aan elkaar gewaagd waren en dat het kwartje net zo goed de andere kant op had kunnen vallen. Zo bracht Eduard Vet, nota-bene oud speler van de Wildcats, met een punt-return de bal naar de 10 yardlijn, maar werd deze ongedaan gemaakt door een penalty.

Hoewel Vet bij de Raptors voornamelijk speelt als safety en receiver, gaat het gerucht dat hij komende zondag ook snaps als quarterback speelt. Als dit het geval is, dan zal hij de positie oppakken die hij mede als backup vertolkte in het team van de Wildcats dat in 2010 de Tulip Bowl haalde.

De Spijkenisse Scouts gaan ditmaal op reis om de punten binnen te halen. Drie weken geleden was Franklinfield nog het decor van een klinkende overwinning op de Utrecht Dominators. De Scouts wisten daar zowel offensief als defensief te imponeren en een 36-00 op het bord te krijgen tegen de Utrechters. Die zondagmiddag lieten de Scouts zien dat zij de vele rookies goed hebben weten in te passen en dat zij na vorig jaar wederom kanshebbers zijn voor de play-offs van de Eerste Divisie.

De fysiek sterke ploeg uit Zuid-Holland probeert in Eindhoven  de flitsende start een gevolg te geven en daarmee de druk weer bij de andere ploegen te leggen om hun bij te houden. Vorig jaar werd in Eindhoven echter met 42-06 verloren van de Raptors en hoewel resultaten in het verleden, geen garantie zijn voor de toekomst, speelt het wel ongetwijfeld in de achterhoofden van de Eindhovenaren mee. De medaille heeft echter twee kanten want enkele weken later wisten de Scouts vorig jaar notabene tegen de Raptors een plek in de play-offs te bereiken.

Het zal een wedstrijd worden tussen aan de ene kant de Eindhovense formatie die de knop om zal moeten schakelen na de nederlaag tegen de Wildcats, terwijl de Scouts proberen om het gevoel na de 36-00 overwinning op de Dominators voort te zetten. Hebben de Scouts te veel nagenoten van de winst of zijn de mannen weer volledig gefocust? Hebben de Raptors de kennis uit het verlies meegenomen, verwerkt en het gevoel omgedraaid, of zijn zij te veel blijven hangen in de nipte nederlaag van vorige maand? Vanaf 14:00 kunt u de wedstrijd bekijken in Eindhoven op sportpark “De Heihoef”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *