Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL in 2018 naar China?

Volgens een verslaggever van Fox Sports werkt de NFL aan de optie om in 2018 een wedstrijd te laten spelen in China. Interessant vanuit het perspectief van het aanboren van een nieuwe afzetmarkt. Maar wie zit de wachten op een potje football in de smog?

Naast de wedstrijden in Londen heeft de NFL haar arsenaal aan internationale wedstrijden voor 2016 uitgebreid naar Mexico (Raiders vs. Texans). Dat het hier niet zou ophouden is geen verrassing. Verstokte fans uit vervlogen NFLE-jaren hoopten ook op een toekomstig potje football in Duitsland. Voor ons Europeanen is China wat dat betreft minder interessant.

De NFL ziet het als kassa. Naar goed voorbeeld van de NBA, welke in China de best bekeken sportcompetitie is. Het hielp daarbij dat de NBA ook wat Chinese supersterren voortbracht.  China wordt gewoon gezien als een groeimarkt voor alle takken van sport. Dus ook voor American Football wat via de Chinese American Football League momenteel actief wordt gepromoot op acht universiteiten. De eerste serieuze Chinees met shoulderpads in de NFL moet nog geboren worden. Al mogen we offensive lineman Ed Wang uit Fairfax, Virginia (Bills 2010) met Chinese ouders en zes NFL-wedstrijden als backup niet vergeten.

Of teams zitten te wachten op een vlucht van 15 uur van de VS naar China, om daar in smog van Beijing op te treden, is nog maar de vraag. Waarschijnlijk alleen voor teams die op zoek zijn naar een lucratieve deal of een keer een uitverkochte wedstrijd. Zo verging het de Jaguars als vaste bespeler in Londen en de Raiders als potentiele vaste vertegenwoordiger voor Mexico. De handen gaan vooralsnog niet op elkaar in de VS naar aanleiding van deze FOX-geruchten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *