Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Amerikaanse sterren starten tegen Leiden

De nieuwe Amerikaanse sterren van Amsterdam Crusaders komen vandaag in actie tegen Lightning Leiden. Blake Beresford komt over van Reus Imperials in de Spaanse competitie. Daar beschermde hij niemand minder dan quarterback Allan Bridgeford, de nieuwe spelverdeler van de Cru. Voor Leiden Lightning redenen genoeg om met de moed in de schoenen naar de hoofdstad te reizen.

Dany Ortega kijkt eerst terug naar de wedstrijd tegen 010 Trojans, waarbij de Leidenaren op hun broek kregen. “Dat was een collectief falen van ons,” aldus Ortega. “We hadden maar weinig spelers die hun assignment uitvoerden, waardoor je overlopen wordt.” Lightning voelde de wraak van running back Kevin Wesseling, die voor het eerst dit seizoen weer langere tijd op het veld stond. Wesseling liep voor 131 yards op 16 carries met drie touchdowns, terwijl de totale Rotterdamse equipe voor meer dan 200 yards over de grond rende.

Tegen Amsterdam belooft het niet veel beter, omdat het duo van Miquel Castelen en Sean Richard de eerste twee speelronden heeft laten zien dat het vernietigend kan uithalen. De toevoeging van het Amerikaanse wapenarsenaal maakt de missie alleen maar ingewikkelder. Of zoals de nieuwe quarterback Allan Bridgford zich liet ontvallen tegen PickSix: ”

“We proberen nieuwe offensive schemes te installeren. De coach vertelde mij: ‘Dit is niet iets voor dit jaar. Dit moet over tien jaar nog steeds zichtbaar zijn, als jij-en-ik al lang weg zijn.’ Ik ben vooral een passer. Het liefst zou ik de hele dag touchdowns gooien. We hebben twee zeer getalenteerde running backs, dus ik zou het liefst alleen maar passen.”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *