Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Groningen Giants houdt nergens rekening mee

De Groningen Giants zakken vandaag af naar Alphen voor de tweede wedstrijd van het prille AFBN Eredivisie seizoen. De Groningers doen dat in de wetenschap dat ze vandaag de grote onbekende Jasper Mulder als quarterback treffen. Mulder neemt de plek in van Richard Bouthoorn, die niet goed op de kalender had gekeken en een vakantie had geboekt.

Ondanks het gemis van Bouthoorn heeft hoofdcoach Errol Zeefuik er alle vertrouwen in. Zijn ploeg zette eerder dit seizoen een belangrijke concurrent immers opzij in Hilversum Hurricanes. De Alphenaren wisten zich hierbij te onderscheiden met een keiharde defense en die zal ook vandaag haar mannetje moeten staan. Zeefuik: “We kennen Groningen niet, dus we hebben ons door middel van gametape zo goed mogelijk voorbereid. Wij zijn het aan de stand verplicht om van onze eigen kracht uit te gaan en niet van de zwaktes van de tegenstanders.”

Overigens was de gametape van beide teams gelimiteerd. Beide ploegen zagen hun eigenlijke tweede wedstrijd van het seizoen in het water vallen door een forfait van Amsterdam Panthers.

In Groningen zijn ze in opbouw en rekenen ze nergens op. Wel valt er een last van de schouders nu hetzelfde Panthers is gedegradeerd. Dat betekent dat de Giants vrij kunnen experimenten. “Het stelt ons in staat in alle rust te bouwen en gaandeweg wat wedstrijden te winnen. Tegen Alphen maken we een kleine kans, als de defense net zo speelt als tegen Hilversum.”

Het is de eerste wedstrijd van Jasper Mulder op een groot veld. Tegenover PickSix verklaarde hij: “Het wordt ook de eerste keer 11 tegen 11, buiten de wedstrijden die ik voor Dutch Junior Lions speelde. Het veld is ineens veel drukker. De O-line en D-line van Groningen zijn bovendien koelkasten. Het wordt een hele uitdaging om daar overheen te kijken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *