Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Domino-effect van ‘Brick’ via Clady tot Kaepernick

Colin Kaepernick kan binnen afzienbare tijd verscheept worden naar de Broncos. De ploeg uit Denver heeft namelijk geld vrij weten te maken door offensive tackle Ryan Clady te ruilen naar de New York Jets, waar ‘Brick’ met pensioen ging.

Eerder maakte we al melding dat het salaris van Kaepernick de onoverbrugbare horde was voor de Denver Broncos om hem over te nemen van de San Francisco 49ers. De New York lijken als tussenpersoon nu de oplossing te bieden. Er wordt namelijk 8,9 miljoen dollar vrijgemaakt binnen de salarisadministratie in Denver door Ryan Clady te ruilen naar de Jets. In New York kwam een plekje vrij toen D’Brickashaw Ferguson bij de start van dit weekeinde zijn pensioen aankondigde. Waarschijnlijk ingegeven doordat de New York Jets hun left tackle van de afgelopen tien jaar te weinig geld boden en ook van andere teams weinig interesse kwam. D’Brick was in 2006 de 4th overall pick en speelde 160 wedstrijden onafgebroken voor de Jets. Drie maal bereikte hij de Pro Bowl.

Clady als ‘Low risk’
Ryan Clady werd twee jaar later dan Ferguson als twaalfde gedraft door de Broncos. Hij wist met vier keer vaker in de Pro Bowl te bereiken dan zijn voorganger bij de Jets. Clady is de laatste jaren wel een stuk brozer dankzij zijn voeten en knieen. Van de laatste 48 wedstrijden mistte hij er 30, waaronder het gehele voorgaande seizoen. Vanaf de zijlijn moest hij toezien hoe de Broncos de Super Bowl wonnen. Met deze informatie in het achterhoofd werd het contract van Clady aangepast naar een 1-jarige deal die met 6 miljoen per jaar lager is dan de 8,9 die hij zou verdienen in Denver. Blijft hij fit dan kan dit nog oplopen naar 7,5 miljoen. Bovendien hebben ze een optie voor 10 miljoen in 2017.

Het lijkt dus een slimme zet binnen 24 uur na het pensioen van D’Brickashaw Ferguson Ryan Clady te halen. De Jets betaalden slechts een 5th round draft pick en kregen er naast Clady ook een 7th round pick bij. Eenzelfde ‘low risk high pay’ deal als vorig jaar werd gemaakt toen de ‘groenen uit New York’ receiver Brandon Marshall binnenhaalden. Eentje die flink heeft uitbetaald en die een fitte Clady moete kunnen evenaren.

Kaepernick dan eindelijk geruild?
Met extra financiële middelen lijkt het een kwestie van tijd, voordat de trade van Colin Kaepernick van de 49ers naar de Broncos wordt geformaliseerd. De vraag blijft of dit de ideale plek voor hem is om zijn carriere uit het slop te halen. Ga er maar aanstaan om onder toeziend oog van die ene grootheid John Elway de grote schoenen te vullen die andere grootheid Peyton Manning heeft achtergelaten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *