Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Duits NFL-waterloo dreigt

De roze bril kan af in Duitsland als het gaat om NFL prospects. ESPN schreef dit weekeinde nieuwbakken held Boehringer de grond in en Björn Werner zit als voormalig 1st round pick nog altijd zonder werk.

Werner werd drie jaar geleden door de Indianapolis Colts gekozen in de eerste ronde van de draft. Als uitwisselingsstudent wist hij aardig wat potten te breken als defensive lineman in het football team van de Florida State. Van basisspeler in 2014, kwam hij vorig jaar niet verder dan 10 potjes als backup. De Colts ontsloegen hem twee maanden geleden en nog altijd is hij zonder werk. Het geeft te denken dat hij als voormalig first round pick niet in aanmerking komt van één van de negentig selectieplaatsen bij één van de 32 teams. Dan maar naar de CFL?

Wittebroodsweken voorbij
Moritz Boehringer vergaat het niet veel beter. Hij was vorige week even een hype toen hij in de zesde ronde van de draft werd gekozen als Europeaan zonder ooit in Amerika American Football gespeeld te hebben. Op beelden uit de GFL en tijdens de pro-day zag het er gelikt uit. De eerste trainingen bij de Minnesota Vikings laten vooral zien dat hij nog veel technische aanpassingen nodig heeft. De routes werden volgens de ESPN-verslaggever als een beginneling verprutst. Het enige goede dat Boehringer liet zien was als gunner bij punts, waar zijn snelheid zich bewees. Een plaatsje op de practice squad lijkt het hoogst haalbare.

Het is te hopen dat veel studie-uren in de playbook en lessen van medespelers Boehringer nog op weg weten te helpen. Alleen dan kan hij het tij keren. Ook in de ogen van headcoach Mike Zimmer die aanhaalde dat Boehringer zijn neus in de boeken moet steken en wat minder tijd aan de media moet spenderen. De Duitse receiver moet ook de negatieve statistiek overwinnen dat sinds 2010 slechts 30% van de draft picks uit de zesde ronde meer dan 5 wedstrijden in de NFL spelen. 7 van de 10 flopt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *