Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Jarryd Hayne ruilt NFL voor Olympische Spelen

De San Francisco 49’ers verliezen een punt returner en back-up running back. Aussie Jarryd Hayne houdt het na één seizoen in de NFL voor bekeken. Hij keert terug naar zijn oude liefde, Rugby.

Het nieuws kwam als een verrassing nadat de 28-jarige dit tussenseizoen verscheidene keren liet optekenen te willen strijden voor een prominente rol in de aanval van de 49’ers. Na een preseason vol hype stelde hij wat teleur toen het er echt om ging. Hij bleef in zijn eerste seizoen steken op 52 yards in acht wedstrijden. Er was echter hoop op beterschap voor de fenomenale atleet nadat hij een jaar het spelletje had kunnen leren.

De lokroep van de sport die van hem een goedbetaalde ster maakte, bleek uiteindelijk te groot. Het nationale Rugby Sevens team van Fiji, het land van zijn vader, vroeg hem deel te nemen aan de Olympische Spelen. Hij zal dus niet uitkomen voor Australië, het land waarmee hij in 2013 wereldkampioen rugby werd. Rugby Sevens – met zeven spelers tegenover de 15 in de beter gekende variant van Rugby Union – staat voor het eerst op het programma in Rio 2016.

“I am retiring from the NFL because the Fiji Rugby Sevens team reached out to me about the opportunity to join the team for the upcoming Olympics, and I simply could not pass that chance up. The Olympics has been something I have admired since I was a little boy, and it is an opportunity I feel very similar to me joining the NFL.”

Hayne is overigens niet de enige NFL speler met een olympische droom in Rugby. New England Patriots safety en special teamer Nate Ebner strijdt voor een plekje in het nationale team van de VS. Hij keert echter hoe dan ook terug naar New England na de Olympische Spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *