Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

010 Trojans schrijven geschiedenis

Was het mismanagement van de speelklok, die 010 Trojans de overwinning gunde over de Alphen Eagles tijdens de halve finale om de Tulip Bowl? De bezoekers uit Rotterdam wonnen op spectaculaire wijze de halve finale met een fieldgoal en weten zich voor het eerst in de geschiedenis geplaatst voor de Tulip Bowl.

Rotterdamse hoofdcoach Wouter van den Boogaard kneep zich in de handen met de 15 luttele seconden die zijn Alphense evenknie Errol Zeefuik voor hem op de klok liet met een mislukte fieldgoalpoging. Door de mislukte dripunter bij een stand van 14-14 kreeg 010 Trojans de kans nog een laatste wanhoopspoging te ondernemen.

Het pakte goed uit voor de Trojans, het team dat voorafgaand aan het seizoen vol bravoure wist te melden dat zij voor een plek in de Tulip Bowl gingen. Daaraan bleek niets gelogen.

Met de tijd wegtikkend ondernam quarterback Anthony Slootmaeker namelijk nog een laatste wanhoopspoging. De quarterback scrambelde en vond een receiver als einddoel, maar zijn futiele poging om de endzone te bereiken liep op niets uit. De scheidsrechters hadden echter een roughing the passer-penalty geconstateerd, waardoor de groen-witte formatie nog een poging kreeg diep in het territorium van Alphen.

De fieldgoal met nul seconden op de klok suisde door de palen en bezorgde 010 de eerste finaleplaats in de geschiedenis van de jonge club. Tegenstander in deze Tulip Bowl (XXXII volgens de Romeinse cijfers) is het ongenaakbaar geacte Amsterdam Crusaders, dat met 49-21 won van Hilversum Hurricanes.

De finale vindt plaats op 2 juli om 18:00 uur op de sportvelden van Blauw-Wit op Sportpark Sloten in Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *