Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Von Miller wordt best betaalde defensieve speler aller tijden

Super Bowl MVP Von Miller is een rijk man. De Denver Broncos schotelden hem een contract van zes jaar en $114,5 miljoen voor, Miller wordt zo de bestbetaalde defensieve speler in de NFL. In Maart 2018 zal $70 miljoen hiervan gegarandeerd zijn. Miller krijgt zo $10 miljoen in guarantees meer dan Ndamukong Suh kreeg van de Miami Dolphins in maart vorig jaar.

J.J. Watt vloekt ondertussen de hele staat Texas bij elkaar. De Houston Texan en misschien wel beste defensieve speler in de NFL dreef zijn contractonderhandelingen nooit op de spits en blijft zo achter met een “schamele” $100 miljoen voor zes jaar met een dikke $50 miljoen gegarandeerd.

Tot vlak voor pen op papier werd gezet, leek het een reële mogelijkheid dat Miller het seizoen uit zou zitten. De linebacker bleek geen fan van het systeem van de franchise tag. Hij had geen zin om één jaar lijf en leden te riskeren voor een slordige $14 miljoen. Zijn waarde zou kunnen kelderen met één foute blessure. Dan maar langs de zijlijn toekijken.

Zover kwam het uiteindelijk niet. De Denver Broncos en GM John Elway hadden geen zin om ook Von Miller te vervangen nadat quarterbacks Brock Osweiler en Peyton Manning de deur van Sports Authority Field at Mile High achter zich toetrokken. Een nieuw contract vlak voor verstrijken van de deadline op 15 juli leek dan ook altijd de meest voor de hand liggende optie.

De verdediging wordt zo opnieuw het paradepaardje – pun intended – van de Denver Broncos. Wie er uiteindelijk ook under center zal staan in week 1, Denver lijkt klaar om zijn titel te verdedigen.

 

Naast Von Miller tekende ook Baltimore Ravens kicker Justin Tucker een nieuw contract. Hij zal $16,8 miljoen gaan verdienen in vier jaar. $10 miljoen hiervan is volledig guaranteed, het meeste van alle kickers in de NFL. Al verdienen Stephen Gostkowksi (New England Patriots) en Dan Bailey (Dallas Cowboys) meer per jaar.

Totaal onverwacht kwamen ten slotte ook Mo Wilkerson en de Jets tot een overeenkomst. Het water tussen beide partijen leek de afgelopen maanden heel diep te zijn geworden en met Leonard Williams leek New York ook al een vervanger te hebben gedraft in 2015. De defensive end zal ruwweg $17 miljoen per jaar gaan verdienen over een periode van vijf jaar.

Eric Berry (Chiefs), Kirk Cousins (Redskins), Trumaine Johnson (Rams) en Alshon Jeffery (Bears) zagen de deadline passeren zonder nieuw contract. De spelers hebben dan ook geen andere optie dan het seizoen uit te spelen onder de franchise tag en volgend jaar de vrije markt te testen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *