Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Dept Chart duidelijkheden in Cleveland en Miami

 

Naarmate de trainingcamps vorderen, komt er steeds meer duidelijkheid over welke spelers komende weken we  in actie zullen zien komen. Hoewel de Dept Charts nog voldoende ruimte over  laten voor verandering, zijn de volgordes waarin de spelers starten in de pre-season een goede indicatie voor komend seizoen. Vandaag werd zowel in Cleveland als in Miami een voorlopige knoop doorgehakt op posities waar de concurrentie groot is.

 

In Cleveland maakte Hue Jackson bekend waar de football liefhebber al wel rekening mee hield. De coach heeft Robert Griffin III uitgeroepen tot zijn starting quarterback voor de pre-season wedstrijden en mocht de voormalig Redskin niks overkomen dan kunnen we er van uitgaan dat hij de starting quarterback voor de Cleveland Browns zal zijn. Daarmee troeft Griffin III, Josh McCown en Rookie Cody Kessler af in de strijd om de plek onder de center. Vorig jaar kreeg Griffin III een soortgelijk bericht, maar in de 2e wedstrijd van de pre-season raakte de toenmalig quarterback van de Redskins geblesseerd en verloor hij zijn plek aan Kirk Cousins.

 

Dat de toewijzing niet voor het gehele seizoen vast ligt, weet Griffin III dus als geen ander. Niet alleen zijn persoonlijke ervaring draagt hier aan bij, maar ook de historie van de Cleveland Browns leert dat niets zeker is als het op quarterbacks aan komt. Het FirstEnergy stadium is namelijk een waar ‘quarterback-kerkhof’. Sinds 1999 is Robert Griffin III namelijk al de 25e ‘starting quarterback’  van de ploeg uit Cleveland. Geen enkele andere ploeg had zo veel quarterbacks op het veld staan in de tussentijd. Ter vergelijking deden de New England Patriots het ondertussen met 3 ‘ starting quarterbacks’. Griffin III zal daarom nog alles op alles moeten zetten om zijn plek te behouden.

 

Bijna 2000 Km zuidelijker is er een knoop doorgehakt in de strijd om de plek achter de quarterback. Bij de Miami Dolphins is Ryan Tannehill namelijk de onbetwiste nummer 1 voor de Dolphins, maar aan wie hij de bal af zou gaan geven was nog niet helemaal duidelijk. Vooralsnog staat de Engelsman Jay Ajayi bovenaan bij de runningbacks, boven de onlangs aangetrokken veteraan Arian Foster. In Miami is het echter nog allerminst zeker dat dit ook de volgorde is voor de rest van het seizoen. Coach Adam Gase vertelde de pers afgelopen week nog dat Foster met kop en schouders boven de andere runningbacks stak. Desalniettemin is het voor de voormalig Boise State speler uit Londen een enorme kans om het talent ten toon te stellen dat hem toegedicht wordt.

 

Hoe dichterbij het reguliere seizoen komt, des te meer van dit soort berichten ons zullen bereiken. De komende weken zal duidelijk worden wie er dit seizoen allemaal speeltijd zullen krijgen. In de tussentijd kan er dus nog een hoop veranderen in welke 11 er op de openingsdag verwacht kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *