Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

What to look out for NFL: 2016 week 5

Na wat uitstelgedrag van your’s truly is what to look out for er weer bij deze week. Morgennacht begint week 5 van het 2016 NFL seizoen. Het moment waar we al sinds maandagnacht naar uitkeken is er dan eindelijk weer. Onze 32 favoriete teams zullen het weer tegen elkaar opnemen en zoals elke week zullen er helden en losers zijn. Spijtig genoeg betekent dat ook dat er keuzes gemaakt moeten worden. De gemiddelde NFL-fan kan namelijk niet alle wedstrijden zien, tegelijk of achter elkaar. Daarom maken wij bij Gridiron elke week een lijstje met de dingen om naar uit te kijken voor het komende American Football weekend.

1. Tom Brady is back baby
Tom Brady mag na een schorsing van vier weken eindelijk weer quarterback spelen voor de New England Patriots. Gelukkig voor hem misschien dat interim starter Jimmy Garappolo zijn schouder blesseerde. Anders hadden we een mini Bledsoe-Brady gehad waarbij een back-up de start krijgt in de Super Bowl. Tot vorige week leken de Patriots, zelfs zonder hun wonderkind under center onstopbaar. Die zeepbel werd echter doorprikt toen de Buffalo Bills naar Foxborough afzakten en de Patriots een koekje van eigen deeg gaven.

De perfecte tijd dus voor Brady om terug te keren naar zijn geliefde Patriots en orde op zaken te stellen. Hoewel we eerlijk zijn dat de wedstrijd tegen de Cleveland Browns waarschijnlijk een opwarmertje zal zijn voor New England zal het toch interessant zijn om te zien hoe Brady de roest afschud en op zijn eigen manier wraak wil nemen op Goodell.

2. Bengals @ Cowboys
Toegegeven, de Bengals hebben dit jaar niet het mooiste American Football in de league op de mat gelegd. Al is er toch hoop op verbetering. Vorige week kwam A.J. Green voor de tweede keer dit jaar over de honderd receiving yards. Met 173 yards en een touchdown tegen de niet al te sterke defense van de Miami Dolphins (28e plaats) zagen we de A.J. Green van vorig jaar weer opduiken. Nu valt natuurlijk nog af te wachten of hij die lijn kan doortrekken tegen de sterkere defense van de Cowboys.

Aan de andere zijde is het uitkijken naar rookie-sensatie Dak Prescott. Met 1,012 passing yards, drie touchdowns en nul turnovers ligt hij mee aan de basis van de goeie start die Dallas dit jaar nam. Het goede spel van de fourth round quarterback bezorgd Jason Garrett echter kopzorgen. Hij zit nu met een Brady-Bledsoe situatie. Als Prescott aan dit niveau blijft spelen zal het een moeilijke keuze worden om een quarterback te kiezen als Tony Romo terugkeert van zijn blessure.

3. Ravens @ Redskins
De laatste wedstrijd van de week is er een waarvan ik veel verwacht. Steve Smith Sr. is na zijn achillespeesblessure van vorig jaar opnieuw zijn oude zelf. Elke week is zijn aantal receiving yards vermeerdert met minstens twintig yards. In deze wedstrijd zal hij moeten opboksen tegen de beste cornerback van vorig jaar Josh Norman die nu de secondary van de Redskins leid. Norman, die vorige week sterk speelde tegen de Browns zal zichzelf willen bewijzen na een teleurstellende eerste paar weken.

Ook voor de Redskins als team is het een belangrijke wedstrijd. Vorig jaar haalden ze immers de playoffs door zich met een 9-7 record te plaatsen voor de wild-card ronde. Om opnieuw kans te maken op die Wild-Card zullen ze aansluiting moeten zoeken met de top van hun divisie. Zowel de Cowboys als de Eagles hebben al drie wins op hun kalender kunnen markeren en dan kan een team met play-off aspiraties natuurlijk niet achterblijven.

Zoals altijd willen we wel nog een boodschap van algemeen nut meegeven. Buiten deze 3 wedstrijden zijn er nog 11 andere dus vergeet zeker niet om die ook te bekijken, al zijn het maar de highlights, zo mis je niets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *