Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Alphen Eagles: “Minder, minder, minder”

De Alphen Eagles hebben een strategisch besluit genomen om verder te gaan zonder alle import-spelers. De ploeg, die jarenlang de scepter zwaaide op het hoogste niveau, heeft hierdoor besloten een stap terug te doen. In AFBN seizoen 2017 komen zij niet uit op het hoogste niveau, maar in de Eerste Divisie.

Die import-spelers, dat waren er nog al wat. De Alphen Eagles waren jarenlang een broedplaats voor huursoldaten uit Rotterdam en Maastricht. Met het sterke seizoen van 010 Trojans, en de opmars van Spijkenisse Scouts naar de Eredivisie, laat het zich raden waar al die spelers nu onderdak hebben gevonden.

De stap betekent ook het congé voor hoofdcoach Errol Zeefuik in Alphen.

Het is het tweede jaar op rij dat een sterkhouder uit de Eredivisie verdwijnt. Vorig seizoen moest Amsterdam Panthers het seizoen staken. Dat team is dit jaar helemaal niet meer op het speelschema terug te vinden.

De Eerste Divisie start op 19 februari. De Alphen Eagles beginnen deze dag tegen nieuwkomer Tilburg Wolves.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *