Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL Gehaktdag is begonnen

Traditioneel worden er de maandag na de laatste speelronde van het reguliere NFL-seizoen behoorlijk wat koffers gepakt. Dit heeft niet zo zeer te maken met aankomende vakanties, dan wel met gedwongen ontslagen. Dit seizoen is dat niet anders.

Voor de thuiswedstrijd van San Francisco tegen Seattle liet Trent Baalke weten dat hij door het ownership van de Niners aan de kant was gezet. Dat hoofdcoach Chip Kelly niet lang daarna zou volgens was op dat moment een publiek geheim. Kelly was nog geen jaar hoofdcoach van de Red & Gold.

Ook in San Diego vielen slachtoffers. Hoofdcoach Mike McCoy, die in een ver verleden nog quarterback was van de Amsterdam Admirals, werd na vier seizoenen uit zijn lijden verlost. Maar boven de San Diego-franchise hangt een veel grotere wolk van onzekerheid. Opnieuw wordt gesuggereerd dat de NFL-franchise uit de stad vertrekt.

Gary Kubiak pakte zelf zijn biezen. Een jaar nadat hij met Peyton Manning een Super Bowl avontuur had opgezet in Denver, geeft hij er de brui aan. Kubiak, die al een aantal seizoen met zijn gezondheid kwakkelt, gaat met vervroegd pensioen.

Hoofdcoaches die aan hebben gegeven dat ze veilig zijn? Die zijn er ook. Marvin Lewis stelt er zeker van te zijn dat hij volgend seizoen terugkeert naar Cincinnati. Todd Bowles mag -ondanks een 5-11 seizoen- bij de New York Jets blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *