Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

13 op 14 voor Brady, Roethlisberger en Manning in de AFC

Stop me if you’ve heard this one before: De AFC zal in de Super Bowl vertegenwoordigd worden door Ben Roethlisberger of Tom Brady. In 9 van de voorbije 14 Super Bowls was dit al het geval. Tellen we de Super Bowls van Peyton Manning erbij, komen we aan 13 van de laatste 14 finales. Enkel Joe Flacco wist de hegemonie van de grote drie te doorbreken. Pariteit in de NFL? Dan toch niet in de AFC.

Over de voorbije 16 jaar, blijven Brady, Manning en Roethlisberger op 14 gecombineerde starts steken. Oakland Raiders quarterback Rich Gannon was de laatste die er zich kon tussen wurmen voor Flacco.

Winnen de New England Patriots overigens van de Pittsburgh Steelers In Tom Brady’s 11de AFC Championship Game, dan wordt Super Bowl LI al de zevende voor de Patriots quarterback. Een verlenging van zijn eigen record. Ben Roethlisberger mag dan weer hopen op zijn vierde aantreden in de Super Bowl in vijf pogingen. Ook Manning trad overigens 4 maal aan in de kampioenschapsfinale.

In de NFC loopt het enigszins anders. Over de voorbije 14 jaar startten maar liefst 11 verschillende quarterbacks. Enkel Russell Wilson, Eli Manning en Kurt Warner konden twee keer de strijd voor de Lombardi trophy aangaan. Packers All-World quarterback Aaron Rodgers en Saints quarterback Drew Brees konden hun team nog maar één maal naar een Super Bowl loodsen.

Ook in onderlinge duels staat het overigens “maar” 7-6 voor Brady, Roethlisberger en Manning. Spannend wordt het dus hoe dan ook op 5 februari.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *