Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Antonio Brown passeert langs de kassa

Met de NFL scouting combine en de franchise tag deadline in het vooruitzicht, lijkt de nieuwsmolen in de NFL weer te ontwaken uit zijn korte winterslaap. Achter de schermen stopt het werk echter nooit. Enkele weken nadat Steelers General Manager Kevin Colbert zich liet ontvallen dat hij zijn all-pro receiver in Pittsburgh wilde houden tot het einde van zijn carrière, werd een belangrijke stap in die richting gezet. Brown ondertekende een nieuw contract tot 2021.

Het contract is in essentie een verlenging met vier jaar voor $68 miljoen. Een gemiddelde van $17 miljoen per jaar, een mooie loonsverhoging van de $4,71 miljoen die hij in het laatste lopende jaar van zijn contract zou hebben verdiend.

Zijn nieuwe contract maakt van Brown in één klap de best verdienende wide receiver in de NFL. Zijn nieuwe verlenging betaald hem een volle $2 miljoen meer per jaar dan Bengals ster A.J. Green. Niet geheel onverdiend gezien Brown’s staat van dienst de voorbije seizoenen. Afgelopen jaar eindige hij nog tweede in de NFL met 106 catches voor 1184 yards en 12 touchdowns.

Niet alleen de Steelers maken echter werk van nieuwe contracten voor hun sterspelers, Le’Veon Bell kreeg al de franchise tag toegewezen, ook de Kansas City Chiefs zijn druk in de weer.  Offensive Guard Laurent Duvernay-Tardif ondertekende een nieuw vijfjarig contract voor iets meer dan $40 miljoen. Belangrijker is echter de nakende contractverlenging voor safety Eric Berry. Ook Berry zou de best betaalde speler op zijn positie worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *