Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Week 7: GridIron’s Headlines & Flatlines

Week 7 is de tijd van schifting. We zien teams definitief wegzakken en teams opkomen na een mindere start. Het Play-Off plaatje begint zich te vormen met flatlines en headlines.

Flatlines

3. Joe Thomas en Jason Peters
Misschien wel de twee beste offensive tackles uit de NFL van het afgelopen decennium zagen allebei hun seizoen in rook opgaan. Joe Thomas van de Cleveland Browns scheurde zijn triceps af en staat inmiddels op de Injured Reserve list. Een betere pil voor de speler die onbreekbaar leek en 10.363 snaps achter elkaar op het veld stond in de NFL. Jason Peters scheurde zijn mediale- en kruisband af en is klaar voor dit seizoen. Voor beide dertigers kan het zomaar het einde van een carrière zijn op hoog niveau.

2. Arizona Cardinals
Opnieuw zijn de Cardinals de breekbare Carson Palmer kwijt. De schatting is acht weken blessureleed  voor de quarterback die zijn arm brak in de London tegen de Rams. Het is de afgelopen jaren vaker voorgekomen dat Palmer wegvalt in Phoenix. In alle gevallen konden de backups hem niet vervangen en was de ploeg kansloos voor verder succes. Het seizoen lijkt klaar en de vraag is of daarmee de rest van het seizoen een afscheidstoernee gaat worden voor hoofdcoach Bruce Arians en misschien ook wel voor good guy receiver Larry Fitzgerald.

1. T.Y. Hilton
De receiver van de Indianapolis Colts kan het verliezen niet meer aan. Zeker niet als je team op nul punten wordt gehouden. Na de wedstrijd maakte Hilton gehakt van zijn eigen offensive line. Verbaal wel te verstaan, want de Jacksonville Jaguars hadden dat met tien sacks al letterlijk gedaan. Een dag later maakte Hilton zijn excuses voor het bevuilen van het eigen nest. Zijn medespelers waren iets professioneler in hun reactie en zeiden dat het juist in deze teleurstellende tijden belangrijk is de rijen gesloten te houden in de kleedkamer. Watch and learn T.Y…

Headlines:

3. Ezekiel Elliott
De runningback heeft zich eindelijk van een positieve kant laten zien dit seizoen. Met een naderende schorsing en kritiek op zijn instelling was er nog weinig om over naar huis te schruiven. Drie touchdowns, 142 rushing yards en 72 receiving yards (1 play) zijn lekker. En natuurlijk werd dit behaald tegen de 49Ers die als enige in staat lijken om de Cleveland Browns van de first pick af te houden. Toch is dit een lekker opsteker voor ‘Zeke’.

2. Calais Campbell
Ook defensive end Calais Campbell maakte het beste van de geboden kansen. De offensive line van de Colts is een gatenkaas en dus kon Campbell weer twee sacks toevoegen aan zijn totaal. Met tien sacks in zeven wedstrijden voert hij de NFL aan. Het goede nieuws is dat hij de Colts nog een keer tegenkomt dit jaar. Wie weet kan hij nog verrassen op weg naar een NFL record? Hij zit nu op 22,9 sacks gemiddeld, waar Strahan recordhouder is met 22,5 sacks.

1. New England Patriots defensie
In een rematch van de Super Bowl was er helemaal niets van spanning en hoefde Tom Brady geen houdini act uit te halen om in de verlenging te winnen. De defensie van de Patriots hield de aanval van de Falcons in een strakke houdgreep en pas diep in het vierde kwart wist de ploeg uit Atlanta op het scorebord te komen. De Patriots zijn de Patriots. Groeien in het seizoen en zijn gewoon op weg naar Minnesota voor een nieuw optreden om de Vince Lombardi Trophy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *