Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

8 december seizoenschema AFBN bekend

Volgens ingewijden wordt het nieuwe speelschema van de AFBN op 8 december onthuld. Het bericht is in zoverre opmerkelijk, omdat een rondvraag langs de Nederlandse bestuurders leert dat er nog niemand op de hoogte is van de competitiestructuur voor 2018.

Eén divisie of meerdere divisies, that’s the question. Sinds de aankondiging van de Amsterdam Crusaders dat zij in 2018 enkel en alleen op Europees niveau uitkomen, een move die onlangs door de AFBN is erkend, zijn er genoeg redenen om te tornen aan de divisiestructuur. Zeker ook omdat Groningen Giants enkelzijdig heeft besloten vrijwillig te degraderen naar de eerste divisie. Het team uit het Hoge Noorden heeft hier overigens nog geen bevestiging van ontvangen van de AFBN. Bij enkele andere teams rommelt het.

De Eredivisie bestaat zonder Groningen en Amsterdam momenteel uit Arnhem Falcons, 010 Trojans, Hilversum Hurricanes en Lightning Leiden. Lelystad Commanders voegt zich bij dit gezelschap, omdat zij het kampioenschap in de Eerste Divisie op naam wisten te schrijven. Spijkenisse Scouts degradeerde uit de Eredivisie.

Van teams wordt verlangd dat zij zich voor 1 december inschrijven voor de competitie. Wellicht dat het voor de AFBN handiger is om eerst duidelijkheid te verschaffen over de potentiele scenario’s van het aankomende speelseizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *