Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Purmerend en Amersfoort vormen combinatieteam

De Purmerend Barbarians en Amersfoort Untouchables komen komend seizoen in full-contact competitieverband uit met een combinatieteam. Dit communiceerden de beide partijen gisteren via Facebook. Na de training van dinsdagavond werd het samengaan bezegeld met een handdruk.

Op internet wordt met scepsis gereageerd op het combiteam, ook omdat het niet de meest logische combinatie is. Tussen Purmerend en Amersfoort zit een reisafstand van 66 kilometer, waar normaliter een uur reistijd voor staat. Een vraagteken over de logistieke haalbaarheid van het initiatief is dan ook gegrond, alhoewel hier ook een positief punt uit kan worden gehaald: “Door de fysieke afstand zitten beide teams niet in elkaars vaarwater en kunnen ze afzonderlijk van elkaar doorgaan met ledenwerving. Voor beide teams is het dus een win-win situatie.”

Sommige mensen met een footballachtergrond halen resultaten uit het verleden aan. Combiteams hebben zelden tot sterkere individuele teams geleid en de angst is dan ook dat beide ploegen er op de langetermijn bekaaid vanaf komen. Combiteams kampten in het verleden nogal eens met naweeën van de samenwerking en gingen niet zelden op de fles.

Namens het combiteam verdedigt Roy van Asselt: “Dit is oude koeien uit de sloot halen. Wij kijken liever vooruit als combiteam. De Untouchables en Barbarians gaan een mooi seizoen tegemoet en kijken daar met het volste vertrouwen naar uit.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *