Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Lelystad Commanders wil play-offs halen

De Lelystad Commanders richten zich op het behalen van de play-offs. Dat zegt hoofdcoach Dennis Kalf na beraad met zijn coaching staff.

“Niemand heeft een glazen bol en niemand kan achter de schermen bij andere teams kijken,” zegt Kalf. “Toch houden we vast, ongeacht hoe de competitie er uitziet, aan eerder intern overeengekomen doelstelling om de play-offs te halen. De mindset van ‘leuk ballen’ moet naar echt football denken. Lukt dat dan kan Lelystad wel eens verrassen.”

Kalf legt uit: “Wij moeten als nieuwkomer en promovendus nu op het hoogste niveau acteren en dat is best een omschakeling. De overige vier teams draaien immers al jaren mee in deze hoogste divisie. Er zijn dus extra stappen nodig, want we zijn nog lang niet waar we moeten zijn. Het team is vorig jaar nog veelal gedragen door de ervaren spelers, die al een behoorlijk football verleden hebben. Het is nu zaak de minder ervaren spelers aan te haken om de totale basis van het team te verbreden en te versterken.”

Lelystad moet vol aan de bak wil het een goede start van het seizoen meemaken. Het heeft hierbij twee thuiswedstrijden toebedeeld gekregen. Het treedt in de openingswedstrijd op 4 maart aan tegen Hilversum Hurricanes en ontvangt hierna 010 Trojans/Spijkenisse Scouts. Kalf hoopt dat het weer niet teveel tegen zit tijdens de vroege start: “Het is immers niet vreemd als blijkt dat het krijgen van voldoende veldtraining in januari en februari lastig is. Natuurlijk geldt dat voor alle teams, maar beschikking over kunstgras is wel een pluspunt waarover wij niet kunnen beschikken.”

Het team is wel bevoorrecht met een schema dat genoeg tussenpozen kent om te herstellen. Alleen op 25 maart en 1 april en op 10 en 17 juni speelt het een back-to-back. Enige nadeel is dat het vier uitwedstrijden achter elkaar speelt, om vervolgens het seizoen met twee opeenvolgende thuiswedstrijden af te sluiten. De coaching staff ziet dit zelf niet als een obstakel: “We hebben het er wel even over gehad en optimaal is anders, maar ze zullen het ermee moeten doen.”

De club heeft hoge verwachtingen, ondanks dat het een aderlating is dat Erik Hagen is opgestapt. Kalf: “Erik is een offense coach met veel ervaring. Maar toch denk ik dat we als coaching staf over de volle breedte van offense , defence en special teams een goede basis hebben staan, van waaruit we zaken verder fijn kunnen slijpen.”

 

Lelystad Commanders
4 maart vs Hilversum Hurricanes
25 maart vs 010 Trojans/Spijkenisse Scouts
1 april at Lightning Leiden
15 april at Arnhem Falcons
13 mei at Hilversum Hurricanes
27 mei at 010 Trojans/Spijkenisse Scouts
10 juni vs Arnhem Falcons
17 juni vs Lightning Leiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *