Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Zaterdag open try-outs Big 6 Amsterdam Crusaders

Zoals bekend zoekt het eerste team van de Amsterdam Crusaders aankomend seizoen de uitdaging op door louter internationaal te spelen. Voordat het zover is wil de Cru het team graag versterken door open try-outs te organiseren. “Voor ambitieuze spelers op zoek naar een uitdaging,” zo schreeuwt het persbericht.

De try-outs worden aankomende zaterdag 16 december georganiseerd. De meeste andere Nederlandse teams kunnen dan ook opgelucht ademhalen. De overschrijvingsperiode in Nederland is op 1 december gesloten en teams kunnen dus geen spelers meer kwijtraken aan de elite squad van 020. De try-outs zijn dus alleen voor niet-AFBN leden, voor spelers die momenteel geen team hebben of voor buitenlandse spelers met ambitie.

Toch geeft dit wel ‘food for thought’ dat iemand bij de Cru geblunderd heeft om de try-outs op tijd te organiseren. Wellicht dat men niet op de hoogte van het feit dat de inschrijvingstermijn op 1 december ging sluiten. De totale inschrijvingspagina is immers in het Nederlands en in het persbericht schrijft de Cru “graag met het beste talent dat Nederland te bieden heeft voor de hoogste eer in Europa te gaan.”

Met alle aandacht die de Cru rond het terugtrekken van het team uit de nationale competitie heeft gegenereerd, hadden de try-outs makkelijker eerder georganiseerd kunnen worden.

Het Cru-seizoen wordt rond het Big6 toernooi georganiseerd. Tegenstanders zijn van Europees topniveau, zoals New Yorker Lions, Paris Flash en Frankfurt Universe. Daarnaast gaat de Cru dit seizoen de strijd aan met een NCAA division 3 college team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *