Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Workshop om AFBN Cadets nieuw leven in te blazen

De AFBN Academy lijkt zijn vruchten af te werpen. Dankzij de vier talentendagen die het afgelopen half jaar zijn gehouden, stromen de aanmeldingen voor nieuwe jeugdleden naar verluidt binnen bij de clubs. Op initiatief van Groningen Giants, Hilversum Hurricanes en Arnhem Falcons wordt er nu een nieuwe competitieopzet van 5 vs 5 voor de Cadets besproken. 17 december is er een AFBN workshop om dit handen en voeten te geven.

Op de trainingen merken de coaches een drang bij nieuwe leden om wedstrijden te kunnen spelen in het voorjaar 2018.  Aangezien de Cadets een minimaal aantal van 13 spelers moet hebben en de competitie al loopt, willen de drie verenigingen voorstellen de oude discipline 5 vs 5 nieuw leven in te blazen met een kort seizoen. Hierdoor krijgen de clubs met een te klein aantal of te veel nieuwe jeugdspelers de kans wedstrijden aan te bieden.

Op de workshop van 17 december wordt een aantal voorstellen besproken. De wedstrijdsecretaris van de AFBN is nog op zoek naar bestuursleden en/of coaches die mee willen helpen de workshop voor te bereiden. Aanmelding kan via e-mailadres technischezaken@afbn.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *