Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Weinig animo voor rookie scheidsrechtersclinic AFBN

Het is elk seizoen weer een reden van zorg: het aantal scheidsrechters dat rondloopt in de Nederlandse American footballcompetitie. Ook dit seizoen lijkt er weer een magere oogst aan te komen: voor  de rookie scheidsrechtersclinics van 20 en 21 januari hebben zich tot op heden slechts twee kandidaten gemeld.

Jeannette Willems van de wedstrijdcommissie legt in een open brief aan de verenigingen uit waarom het noodzakelijk is dat er vanuit de eigen geledingen scheidsrechters naar voren worden geschoven. “Een aantal scheidsrechters is gestopt. De kans is dus groter dat er wedstrijden geen doorgang kunnen vinden als de groep niet groter wordt. Mocht er tijdens een weekend een tekort zijn, dan worden de teams die niet voldoende scheidsrechters hebben geleverd als eerste gedubbeld op een andere locatie. Hierbij kan geen rekening worden gehouden met reisafstand.”

Kandidaten kunnen zich melden via de wedstrijdcommissie. Laat je sport niet in de steek, go zebra!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *