Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Cincinnati Bengals duwen de Buffalo Bills de playoffs in

Tweedejaars Cincinnati Bengals wide receiver Tyler Boyd mag het nieuwjaar in met all-you-can-eat Buffalo Wings. De ballenvanger scoorde in de laatste minuut van het treffen tegen Baltimore Ravens en zorgde er zo voor dat de Buffalo Bills via een achterdeur de playoffs bereikten.

“Win-and-you-are-in” was de wetenschap in Baltimore, maar de mannen van coach John Harbaugh konden een voorsprong laat in het vierde kwart niet consolideren. Op een allesbeslissende fourth down wist Cincy quarterback Andy Dalton zijn receiver te vinden, die op eigen kracht vervolgens de 20 yards aflegde naar de endzone.

De touchdown leidde tot een overwinningsdansje in de kleedkamer van de Buffalo Bills. De Bills, die de wedstrijd in Miami met 22-16 wisten te winnen, wisten dat ze bij een overwinning van de Baltimore Ravens de koffers konden pakken en huiswaarts konden keren. In plaats daarvan speelt het team van hoofdcoach Sean McDermott nu een Wild Card Playoff-wedstrijd tegen Jacksonville Jaguars volgende week zondag. Voor London-gangers is die matchup wel aardig: vorig seizoen kwamen de twee teams elkaar al eens tegen tijdens de NFL International series.

Het is de eerste keer sinds 1999 dat Buffalo Bills mag optreden in het naseizoen. Destijds verloor de ploeg de Wild Card-ronde aan de hand van de Music City Miracle van Amsterdam Admirals coach Bart Andrus.

Ook de andere Wild Card Playoff-wedstrijden zijn bekend:

Zaterdag 22:15 Tennessee Titans at Kansas City Chiefs
Zaterdag 02:15 Atlanta Falcons at Los Angeles Rams
Zondag 19:00 Buffalo Bills at Jacksonville Jaguars
Zondag 22:40 Carolina Panthers at New Orleans Saints

Uiteindelijk monden de playoffs uit in Super Bowl LII, die op 4 februari wordt gehouden in Minnesota. Ook dit seizoen organiseert Gridiron een Super Bowl Party in samenwerking met Hard Rock Cafe Amsterdam. Live football, all-you-can-eat-and-drink en cheerleaders, in het bijzijn van honderden andere American football-fans. Toppunt van het seizoen, tickets bestel je hieronder!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *