Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Arnold Buijs is Nederlandse official van het jaar

De man die samenwerkte met Super Bowl referee Gene Steratore kan er zelf ook wat van. Door zijn Nederlandse vakbroeders werd Arnold Buijs onlangs verkozen tot ‘Official of the Year’.

Elk seizoen houden de Nederlandse officials een Award Night, just for the fun of it. Hier worden een aantal leuke prijzen uitgedeeld, voor bijvoorbeeld de grootste phantom call van het jaar, maar ook voor de beste rookie en de official die zichzelf het meest wist te verbeteren. Bovenaan de lijst van prijzen staat dan de ‘Official of the Year’. Buijs won ‘m dit jaar. In het juryrapport wordt hij geroemd om zijn inzet en beschikbaarheid en zijn prestaties tijdens clinics en wedstrijden. Ongetwijfeld speelt het mee dat Buijs het afgelopen jaar zowel de Tulip Bowl draaide en white cap was tijdens de Europese EFL-finale.

Buijs was in de beginjaren van deze eeuw een talentvolle NFL Europe-official en had kansen om aan de andere kant van de oceaan aan de slag te gaan. Af en toe droomt hij er nog wel eens van. Buijs: “Maar het is een kwestie van ‘als’ en ‘dan’. Hier blijven heeft mij uiteindelijk ook heel veel opgeleverd: ben in bijna elk land van Europa geweest, maar ook in Moskou voor een week en in China. Ondertussen heb ik ook tien keer de overtocht naar Amerika mogen maken. De enige wens is nog eens naar Japan te kunnen, want daar is football ook heel erg groot.”

Het is niet de eerste keer dat Buijs de prestigieuze titel binnenharkt. Ook in 2014 waren zijn vakbroeders hem goed gezind. Toevalligerwijs is de uitverkiezing niet het enige dat Buijs afgelopen jaar mocht vieren: hij zit 25 jaar in het vak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *