Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Ex-Admirals linebacker pleegt zelfmoord

Het bezoek van Gridiron aan Super Bowl Week in Minneapolis was een weerzien met oude vrienden uit NFL Europe. Tijdens diverse gesprekken kwam aan het licht dat opnieuw een oud-Admirals speler is overleden: linebacker Drew Wahlroos pleegde begin september zelfmoord.

Wahlroos was linebacker van de Amsterdam Admirals tijdens seizoen 2004. Zijn zelfmoord lijkt een resultaat van de hersenziekte CTE. Wahlroos zette een geweer tegen zijn borst aan en schoot zichzelf door het hart. Zijn hersens zijn gedoneerd aan het Boston University’s Chronic Traumatic Encephalopathy Center. Of dat dit op verzoek van de familie was of op verzoek van Wahlroos zelf is onbekend.

Wahlroos werd slechts 37 jaar oud. Na zijn periode in Europa stond hij twee seizoenen op het roster van St Louis Rams. Hier speelde hij voornamelijk special teams. De linebacker is de tweede Admirals-speler, waarvan bij Gridiron bekend is dat hij is overleden. Eerder overleed receiver Justin Skaggs aan de gevolgen van een hersentumor.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *