Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Arnhem Falcons – Lightning Leiden openingswedstrijd AFBN Eredivisie

Nu de Super Bowl after de rug is, wordt het tijd om de aandacht te verleggen naar onze eigen vaderlandse competitie. Met het wegvallen van Amsterdam Crusaders uit de Eredivisie is de Tulip Bowl namelijk een open race. Arnhem Falcons en Lightning Leiden proberen op 18 februari aanstaande de eerste overwinning van het seizoen binnen te halen.

De wedstrijd wordt gespeeld op het kunstgrasveld van de Arnhemmers, maar vanuit dat kamp wordt momenteel een ‘low profile’-houding aangenomen richting de start van het seizoen. “We hebben een lastige start,” geeft bestuurslid Technische Zaken Michel van Rijswijck toe. “In september hebben we met de grote groep bij elkaar gezeten om nieuwe leden te werven en dat is aardig gelukt. We hebben toen ook besproken in welke divisie we wilden spelen, omdat we allemaal beseffen dat het lastig gaat worden op het hoogste niveau.”

Nu het seizoen om de hoek is maakt Van Rijswijck de balans op: “Blessures en ervaren spelers, die op het laatste moment beslissen om er toch mee te stoppen. We zien dat spelers in het verleden bij de Falcons bleven vanwege de vereniging en niet vanwege American football. De meeste jongens balen van de staat van American football en het continue gezeur en gezeik over de bond. Dat er sinds september 2016 niets meer ondernomen is met de Dutch Lions is voor een aantal spelers dan ook de druppel.”

“American football in Nederland blijft lastig,” zo besluit hij. “Natuurlijk weten we dat alle sporten hier in meer of mindere mate last van hebben, maar de impact bij American football is groot. Goed nieuws is wel dat we met peewees en cadets bezig zijn. Daar hebben we op dit moment genoeg vrijwilligers voor; het zijn veel pappa’s, die vroeger zelf hebben gespeeld. Wie weet is dit de nieuwe generatie.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *