Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Lelystad Commanders zonder hoofdcoach

Eerder berichtte Gridiron.nl al dat Erik Hagen zijn functie als hoofdcoach van de Lelystad Commanders had neergelegd, waardoor hoofdcoach Dennis Kalf alleen overbleef. Laatstgenoemde heeft nu echter ook besloten dat hij niet met het team het seizoen in kan.

Kalf richtte vannacht een mail aan Gridiron om het treurige nieuws in de openbaarheid te brengen, nadat hij gisteravond het bestuur van Lelystad over zijn beslissing had geinformeerd: “Als je komt met een verhaal, dan vertrek je ook met een verhaal, vind ik. Bij dag een man, bij nacht een man, zou mijn vader zeggen.”

Kalf legt uit: “Als coach heb ik een aantal minimale randvoorwaarden gesteld aan het team, waaronder trainingsintensiteit. Helaas lag mijn ambitie ver vooruit op wat door de spelersgroep waar gemaakt kon worden. Hierdoor is het voor mij niet mogelijk dat op het veld te brengen wat ik voor ogen had. Als coach wil ik vertrouwen hebben in het spel, maar wel inclusief de veiligheid van spelers. Helaas is dit onder de huidige condities niet mogelijk gebleken.”

Hagen en Kalf waren afgelopen seizoen een belangrijk onderdeel in de strijd om het kampioenschap in de Eerste Divisie. Lelystad was in de finale met beide hoofdcoaches aan de zijlijn Den Haag Raiders de baas.

De verwachting is dat coaches Michiel Veerkamp en Stuart Imanuel de honneurs in Lelystad voorlopig waarnemen. Kalf kan daar echter niets over zeggen: “Daar ga ik niet meer over. Het is aan betreffende coaches daar iets op te zeggen en aan het bestuur om invulling aan te geven. Mijn besluit staat daar los van. Beide zijn goede collega coaches, maar voor mij was het niet meer werkbaar.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *