Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Lightning Leiden goes Canadian

De 20-jarige Canadese quarterback Justin Oag moet Lightning Leiden dit seizoen in vervoering brengen. Of de spelverdeler zondag al inzetbaar is tegen Arnhem Falcons valt echter nog te bezien. Oag kwam vorige week aan in de Sleutelstad en heeft er pas een paar trainingen opzitten.

“Hij heeft de zware taak het playbook te consumeren en vooral om chemie op te bouwen met de running backs en de receivers,” zegt co-offensive coordinator Dany Ortega van de Leidenaren.

Dany Ortega zelf is de man waar Leiden in geval van nood altijd op terug kan vallen. “Het nieuwe playbook dat vorig seizoen is geintroduceerd, en dat is verweven met ons bestaande playbook, kent voor mij geen geheimen. Bovendien ken ik alle guys op het team al jaren, omdat ik mee train en speel.”

Leiden komt weer met redelijk stabiele offensive line voor de dag, die vooral cannonbal (en running back) Glenn van Gorcum in stelling moet brengen om de yards te vergaren. Tight end Brian Spapens is hierbij de outlet, die met zijn ervaring en size de quarterback uit de brand kan helpen.

Lightning moet onder andere op de offensive line bogen op een aantal rookies, maar dat is volgens Ortega geen probleem: “Wij hebben in het offseason een vijftal rookies kunnen opleiden. Ze hebben de nodige game-like ervaring op kunnen doen, omdat we in het offseason een paar scrimmages hebben gespeeld, bijvoorbeeld tegen Brussel Black Angels.”

Ortega: “We onderschatten de Falcons zeker niet. Zij zijn altijd een fysieke footballploeg geweest en we verwachten niets anders dan dat. Als het onze verdediging lukt om de running game van Arnhem in te dammen, dan wordt zondag een spannende wedstrijd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *