Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

New York Jets kruipen omhoog in 2018 NFL Draft

De New York Jets hebben het spel rondom de 2018 NFL Draft op 26 april op de wagen. De formatie uit New York gaf de Indianapolis Colts drie tweede ronde draft picks voor de mogelijkheid om bij de eerstvolgende editie van de spelersloterij als derde te kiezen in plaats van als zesde.

De Colts ruilen met de zesde plek van de Jets en krijgen hiervoor de 37ste en 49ste overall pick, alsmede een second round pick in de draft van 2019.

De Jets betalen de hoge prijs, omdat zij zich ervan willen verzekeren dat ze tijdens de Draft hun meest begeerde speler kunnen kiezen. Kennelijk twijfelt de organisatie of die speler er op de zesde plek nog is. Door de move kruipen zij nu voor de Colts (#3), de tweede pick van de Cleveland Browns (#4) en #5 Denver Broncos.

Door de prijs die de Jets wilden betalen om het draft board te beklimmen, kan het niet anders dan dat zij een quarterback op het oog hebben. Hierdoor staat het ook redelijk vast dat de Cleveland Browns met hun eerste pick een spelverdeler binnen moeten halen. Omdat de New York Giants en de New York Jets in potentie ook op zoek zijn naar een franchise-speler, kunnen de Browns hun lot niet overlaten aan een keuze op nummer vier.

Potentiële landing spots voor de beste speler van de NFL Combine Saquon Barkley zijn hiermee New York Giants (#2) of de Cleveland Browns (#4). Voor de Browns zou dit een droomscenario zijn, waarmee de club meteen is verzekerd van een mooie toekomst. Het is niet uit te vlakken dat New York Jets voor Barkley gaat, alhoewel dat vanwege de prijs uitgesloten is (“Een GM die drie draftkeuzes inlevert voor een running back is rijp voor de slacht,” aldus Saman Alzahawi, daarmee totaal voorbijgaand aan het feit dat coach Mike Ditka ooit zijn hele draft class opgaf om met Ricky Williams te mogen werken…).

Door de move van de New York Jets lijken de quarterback-needy Buffalo Bills buiten de boot te vallen. De Bills bezitten de #12 en #22 spot in de NFL Draft en het was de algemene verwachting dat zij deze picks in wilden ruilen voor een hogere keuze.

Natuurlijk is het pas medio maart en duurt het nog meer dan een dikke maand, voordat de eerste spelers naar voren worden geroepen. Mogelijk dat de Bills nog op de New York Giants af stappen om de cross-town rival Jets een ferme hak te zetten. De prijs die daarvoor moet worden betaald zal gigantisch zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *