Amsterdam Panthers als herboren tegen Groningen

De Amsterdam Panthers zijn terug van weggeweest. De ploeg wist de eerste thuiswedstrijd, sinds de seniorenploeg drie jaar geleden werd opgedoekt, winnend af te sluiten. Amsterdam moest vol aan de bak om een achterstand bij rust om te zetten in een overwinning. De ploeg won uiteindelijk met 23-14. Het was de tweede zege op rij voor de Panthers, die hiermee naast Groningen kruipen op de ranglijst.

De wedstrijd begon chaotisch voor de Panthers. Een aantal spelers, waaronder quarterback Sven Janssen, coachte aan het begin van de dag nog de Cadets en moest snel vaart maken om op tijd in Amsterdam terug te zijn. Het gemis van de kern van het team leidde tot onduidelijkheid en frustratie en zorgde ervoor dat Groningen de openingstouchdown kon maken. De PAT ging echter mis.

Aan het einde van het eerste kwart trok Janssen hoogstpersoonlijk de score gelijk met een 20 yard touchdown run, maar een serie van onfortuinlijke missers leidde opnieuw tot een achterstand. Een aantal turnovers, gekoppeld aan een mislukte punt, hielpen de bezoekers in het zadel. Amsterdam ging hierdoor met een 7-14 achterstand de kleedkamer in.

In de rust zijn ongetwijfeld harde woorden gevallen in de kleedkamer van de Panthers, want de ploeg kwam als herboren terug op het veld. Mede ingegeven door overwinningen van de Cadets (30-22 uit Leiden) en de Junioren (56-0 thuis tegen Dominators) wilde het seniorenteam niet verzaken. Gestuwd door de jeugdspelers en de cheerleaders aan de zijlijn, stelde de Eerste Divisionist dan ook niet teleur.

Het duurde wel tot het vierde kwart, voordat de comeback een feit was. De manier waarop was indrukwekkend. Weggestopt op de eigen 5-yard lijn, wisten de Panthers met korte runs ruimte te creëren voor een mooie pass van Janssen op Andy Bediako. Vanaf de Giants 35-yards line was het hierna Taylan Yalin die een hoge lange bal wist binnen te harken. De Panthers verrasten toen door bij een 13-14 stand voor de two-point conversion te gaan. Quarterback Janssen rende de bal zelf binnen en zorgde zo voor een voorsprong, die niet meer werd afgestaan.

Het slotakkoord was voor running back Senyal Faré, die op zijn verjaardag de beslissende zespunter mocht scoren. Omdat ook hier de two-point conversion door Janssen werd geconverteerd, eindigde het duel in 23-14. De overwinning leidt tot een mooi Amsterdams onderonsje op 29 april, wanneer de Panthers het op mogen nemen tegen koploper Amsterdam Crusaders 2.