Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Afsplitsende jeugdcoach geschorst door 010 Trojans

Edo van der Wouden is geschorst als jeugdcoach van 010 Trojans. Beide partijen voerden de afgelopen weken gesprekken, maar konden hierbij niet tot een oplossing komen. Van der Wouden kan zich niet meer vinden in het gevoerde beleid van de vereniging en heeft zijn vertrouwen opgezegd. De jeugdcoach heeft besloten een eigen vereniging op te richten, waarbij de nadruk op de jeugd ligt.

In een eerder stadium schreef Van der Wouden een brief aan de ouders van de jeugdspelers, waarin hij zijn voornemens kenbaar maakte. Alhoewel hij de kinderen niet wilde vragen om met hem mee te gaan, deed hij dit tussen neus en lippen toch. “Kinderen zijn vrij om te gaan en te staan waar ze willen,” gaf 010 Trojans bestuurslid Ben Wessling desgevraagd in een reactie aan.

Kinderen die in het kielzog van de coach over willen stappen naar de nieuwe club, moeten hun uitschrijving voor 31 oktober schriftelijk hebben doorgegeven. Of dat handig is, dat is nog maar de vraag. De vereniging moet nog door het hele proces van oprichting en door het proces van aanmelding bij de American Football Bond Nederland, alvorens er in competitieverband uit kan worden gekomen.

Een vereniging kan alleen speelgerechtigd worden verklaard als de ALV het nieuwe lid goedkeurt. “Wij hebben Edo aangegeven dat de Trojans tegen zullen stemmen, omdat wij niet geloven in “versplintering” van deze sport binnen de regio Rotterdam,” aldus Wesseling. “Dit standpunt wordt door het merendeel van de AFBN-leden gedeeld. Edo ziet dit anders omdat hij een ander beleid en visie met zijn nieuwe vereniging wil voeren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *