Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Hilversum Hurricanes naar Tulip Bowl XXXIV

De Hilversum Hurricanes hebben zich zaterdagavond geplaatst voor Tulip Bowl XXXIV. Het team zegevierde thuis met 27-14 tegen Arnhem Falcons.

Vorige week eindigde dezelfde pot nog in 10-12 na een zware defensieve strijd. Ook het begin in Hilversum gaf niet te denken dat er aanvallend veel zou gebeuren deze halve eindstrijd. Dennis de Wit brak een 7-7 wedstrijd echter open. Net zoals vorige week wist hij een punt return terug te lopen voor een touchdown.

Ook verdedigend onderscheidde de cornerback zich hierna. Op de eerste play van de volgende aanvalsserie wist hij Arnhem Falcons quarterback AJ Hobbelink te onderscheppen. De gunstige veldpositie werd geconverteerd in een zespunter, toen Joery Blankenstein met een touchdown run de 20-7 op het bord bracht.

Arnhem kwam in de tweede helft nog dichterbij, maar twee onderscheppingen verstierden de middag voor de Gelderlanders. Een van de onderscheppingen leidde namelijk tot de bevrijdende score, toen quarterback Maurice Tielen receiver Jan Pecnik in de endzone vond.

Voor de Arnhem Falcons is het de derde keer dat het strandt in het zicht van de haven. Al twee keer eerder werd het team in de halve finale uitgeschakeld. Het mocht nog nooit de opwachting maken in een Tulip Bowl.

Hilversum keert voor het eerst sinds 2005 weer terug naar de finale. De tegenstander komt vanmiddag uit de wedstrijd Lelystad Commanders – Lightning Leiden naar voren. 13 jaar geleden heette de tegenstander Amsterdam Crusaders, maar die ploeg is er dit seizoen niet bij.

Het is sowieso de eerste finale sinds 2001 waar geen Amsterdam Crusaders of Alphen Eagles in voorkomt. Amsterdam kondigde voor het seizoen aan alleen nog maar internationale wedstrijden te willen spelen, terwijl Alphen Eagles is gedegradeerd naar de Eerste Divisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *