Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Lightning Leiden QB Dany Ortega schuldbewust

Quarterback Dany Ortega neemt het zichzelf kwalijk dat zijn team volgende week niet in Tulip Bowl XXXIV staat. De spelverdeler van Lightning Leiden had zijn team teruggebracht van een 19-0 achterstand tot 25-20. Een laatste poging met luttele seconden te gaan werd echter onderschept.

“Ik had mijn tight end open in de endzone,” zo weet Ortega. “In plaats van hem op de nummers te raken, besloot ik dat het beter was de bal hoger te gooien. Dat liep mis.”

Door de onderschepping in de endzone gaat Lelystad Commanders voor het eerst in de geschiedenis naar de Tulip Bowl. Volgende week spelen zij in Tulip Bowl XXXIV tegen Hilversum Hurricanes. Tijdens het reguliere seizoen eindigde beide potjes na een thriller in het voordeel van Lelystad. Het werd 26-20 en 9-7.

Kaarten voor die spannende finale haal je hier.

Lightning Leiden moet intussen de wonden likken. Ortega, die in de groepsapp van Leiden zijn excuses aanbood, maar ook een compliment uitdeelde dat zijn ploeg fantastisch werk heeft verricht: “We hadden maar wat graag weer een Tulip Bowl gestaan, maar troosten ons met de gedachten dat dit team hierdoor alleen maar kan groeien.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *