Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Flagfinalisten boycotten AFBN Finaleweekend om pionnen

De zes flag footballteams, die op 8 juli tijdens het AFBN Finaleweekend in actie komen, boycotten het kampioenschap in Amsterdam als ze niet op een officieel belijnd veld mogen spelen. De Flevo Phantoms, 010 Trojans (2x), Den Haag Hyena’s, Purmerend Barbarians en Utrecht Dominators zijn van mening dat de bond met twee maten meet.

Tijdens het seizoen werden alle teams namelijk verplicht de belijning op orde te hebben. Voor de finale wil de bond echter het veld afbakenen door pionnen te plaatsen of lintjes te spannen.

Voor de finalisten van de Peewees (10.00 uur Phantoms – Trojans), de senioren (10.00 uur Hyena’s I – Purmerend Barbarians) en de Cubs (12.00 uur Dominators – Trojans) is dat echter geen optie. De clubs eisen een passende oplossing, ‘die veilig is en die het flag football ook eer aan doet’.

De bond resteert drie mogelijke oplossingen:

a) De bond brengt officiele flag football-lijnen aan op het hoofdveld van de Crusaders. Dit zal echter een optie zijn die al snel wordt losgelaten. Het officiële speelveld van de Crusaders is van de gemeente en die zal niet toestaan dat het veld met verf wordt beklad.

b) Voor de flag football-finales wijkt men uit naar een van de omringende voetbalvelden op Sportpark Sloten. Een van de redenen dat de organisatie hier voor gaat liggen is omdat ze het evenemententerrein dan niet goed kan afbakenen en dus ook moeilijker toegang kan heffen tot het ochtendgedeelte van de tweede finaledag.

c) Het hele circus verhuist naar een alternatieve locatie, waarop ten eerste wordt gekeken naar Utrecht Dominators. Aan de Manitobadreef is namelijk al een kunstgrasveld ingericht dat aan alle specificaties voldoet. Wel zal er met het wedstrijdschema gerommeld moeten worden, omdat in Utrecht slechts één wedstrijd tegelijkertijd kan plaatsvinden.

Onbevestigde bronnen melden dat de bond tot zaterdag 12 uur heeft om zich over een beslissing te buigen.

Naast de flagfootball-wedstrijden wordt morgen ook de Dyan Kralt Bowl gespeeld en Tulip Bowl XXXIV. Get your tickets here!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *