Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Extreme bijltjesdag voor NFL

Gisteren eindigde het NFL-seizoen voor 20 teams. Met de slotdag van de reguliere competitie sneuvelen traditiegetrouw ook enkele NFL-loopbanen van hoofdcoaches. Dirk Koetter van de Tampa Bay Buccaneers en Todd Bowles van New York Jets hoeven niet meer terug te komen.

Koetter wist niet te overtuigen aan de hand van zijn quarterback Jameis Winston. De Tampa Bay Buccaneers sloten het seizoen af met een 5-11 record en dat was niet genoeg om de Glazer-familie enthousiast te maken. Koetter eindigt zijn regeerperiode in Florida met een 19-29 record.

Todd Bowles ligt er, volgens de verwachtingen, uit in New York. De Jets besloten de hoofdcoach zijn ‘pink slip’ te geven na vier seizoenen. In 64 NFL-wedstrijden kwam de coach tot 24 overwinningen.

Later op maandag werd bekend dat ook de Miami Dolphins (Adam Gase), Cincinnati Bengals (Marvin Lewis), Denver Broncos (Vance Joseph) en de Arizona Cardinals (Sam Wilks) afscheid hebben genomen van hun hoofdcoach.

Eerder dit seizoen werden Mike McCarthy (Green Bay Packers) en Hue Jackson van de Cleveland Browns al aan de kant gezet. Vooral het vertrek van laatstgenoemde coach zorgde onmiddelijk voor betere resultaten. De Browns sloten het seizoen gisteren af met een 7-8-1 record. Het team kwam twee punten te kort om divisierivaal Baltimore Ravens uit de playoffs te stoten.

Quarterback Baker Mayfield verbeterde wel het record van touchdown-passes voor een rookie quarterback. Mayfield wist 27 keer een receiver in de endzone te vinden. Dat is één touchdown-pass beter dan Peyton Manning bij de Indianapolis Colts in 1998.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *