Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Vier nominaties MVP Award AFBN bekend

Dag voor dag heeft de AFBN de afgelopen vier dagen de nominaties bekendgemaakt voor de full tackle AFBN league Most Valuable Player. Tijdens de Super Bowl Party op zondagavond 3 februari wordt bekendgemaakt wie de uiteindelijke Award heeft gewonnen.

Een jury van hoofdcoaches (of gemachtigden daarvan) heeft de afgelopen weken een shortlist samengesteld.

Bovenaan het lijstje prijkt quarterback Maurice Tielen van Hilversum Hurricanes. De quarterback staat niet alleen op het veld zijn mannetje, maar zet zich ook buiten de zijlijnen in voor american football.

De tweede nominatie gaat naar Carlo van Deventer, de quarterback van de Lelystad Commanders die zijn ploeg in juli naar het eerste Tulip Bowl-optreden in de geschiedenis loodste. Wat extra knap aan het finaleoptreden is: de Commanders promoveerde één jaar voor de finale naar de Eredivisie.

Dylan Bakker is de derde gegadigde. Bakker is de ‘keg in the hole’ van de Amsterdam Crusaders-defensie. Hij is internationaal gelauwerd, want nog niet heel lang geleden was Bakker starting linebacker bij University of North Dakota.

Running back Lennard Harris nam het afgelopen seizoen de Arnhem Falcons letterlijk op de rug. De running back, die rouleerde in een doorgaans sterke running attack van de ploeg uit Gelderland, was een nachtmerrie voor verdedigingen en verdient dan ook de vierde nominatie.

Wie de vijfde genomineerde wordt, dat wordt morgen bekendgemaakt. De league een beetje kennende proberen ze iedereen te vriend te houden en komt er een speler van Lightning Leiden uit de koker. Wij kennen nog wel één of twee teamleden die hiervoor in aanmerking komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *