Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Utrecht Dominators heeft geen pretenties in Eredivisie

De Utrecht Dominators beginnen zondag aan het Eredivisie-seizoen. De nieuwkomer op het hoogste American football niveau van Nederland treft het niet: het eerste duel treedt de formatie aan tegen regerend Tulip Bowl-kampioen Hilversum Hurricanes.

“Dan hebben we die maar gehad,” lacht Ilja Tersteeg daags voor het duel. “We moesten omhoog om een hoogste divisie met acht teams te kunnen bewerkstelligen. We pakken die handschoen graag op. Wij zijn echter een jong team, dus we maken ons geen enkele illusies. Het wordt zwaar.”

Volgens Tersteeg heeft de nieuwe coaching staf doelen gesteld, die niet zo zeer met overwinningen te maken hebben. “We zijn heel blij als we het andere Eredivisie-teams lastig kunnen maken en we de vooraf bedachte speelstijl goed op de mat kunnen brengen. Voor de rest is het vooral heel erg veel leren en veel ervaring opdoen.”

De Utrecht Dominators trekken zich in de Eredivisie op aan het feit dat ook twee andere teams nieuw zijn op dit niveau. “Het wordt een competitie binnen een competitie om te kijken of we kunnen wedijveren met Flevo Phantoms en Groningen Giants. Dat zijn toch de teams waar we ons op focussen.”

Jim Hollart is de quarterback die de Utrecht Dominators aanvallend aan de gang moet krijgen. “Hij maakt zijn eerste meters bij volwassenen en gold ooit als de quarterback van de Dutch Junior Lions. Ook voor hem wordt het een mooi leermoment, want hij heeft veel jonge gasten om hem heen die hem moeten helpen. Daarnaast heb ik vooral veel vertrouwen in onze verdediging. De linebackers zijn uitstekend en worden aangevoerd door Lucas Dix, ook al zo’n jonge jongen, maar wel eentje die onlangs zijn leeftijd een echte leider is.”

Of Utrecht opgewassen is tegen de regerend kampioen weten we morgen. Aanvallend zullen de ‘Canes hard van leer trekken met quarterback Maurice Tielen (naar aanleiding van vorig seizoen genomineerd als MVP) en running back Mani Blijd. Verdedigend zal men Utrecht in ieder geval het leven flink zuur maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *