Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Lightning geeft Cru overwinning op presenteerblaadje

De Amsterdam Crusaders hebben hun terugkeer op de Nederlandse velden gevierd met een 0-54 overwinning op Leiden. De plaatselijke Lightning legde de hoofdstedelijke formatie geen strobreed in de weg.

Als dit het niveau van de Nederlandse tegenstanders is, dan krijgt Cru wellicht nog ooit heimwee naar de topdagen op Europees niveau. Lightning Leiden wist namelijk op geen enkel vlak te overtuigen. De formatie haalde over de hele wedstrijd drie first downs, waarvan er twee tot stand kwamen in het vierde kwart.

De eerste first down kwam notabene tot stand via een tipped pass en viel in de handen van de tight end. Een play later kwam de bal door een verkeerde handoff (één van de drie door quarterback Beij deze dag) in handen van defensive tackle Verhoef, die daar een 50-yard touchdown mee scoorde (0-27).

“Het was ondermaats,” aldus Dany Ortega na afloop van de wedstrijd. “Er waren enkele onfortuinlijke momenten die nooit voor hadden moeten komen. Dat moeten we herstellen. Verder had onze offensive line moeite. Zij speelden onder hun niveau en dan wordt het tegen de Cru sowieso moeilijk om punten te pakken.”

Voor de rest was het vooral de aanval van de Amsterdam Crusaders die de dienst uitmaakte. Quarterback Jasper Nijland was nagenoeg perfect en gooide 18 van de 21 passes raak voor 227 yards en twee touchdowns. Zijn chemie met receiver Faas Wijn (7-144-2) was mooi om te zien. Al op de eerste play van de game wisten quarterback en receiver elkaar te vinden voor 26 yards.

De eerste drie scores kwamen evenwel over de grond voor de Amsterdammers. De Cru liet geen twijfel over waarom ze naar de Sleutelstad waren gekomen en opende de score met een 3 yard run van running back Butler. Nijland maakte er later met zijn voeten 0-14 van en Miquel Castelen vormde het hoogtepunt: zijn 81 yard run (hij eindigde met 137 yards en nog een tweede touchdown) ging ’to the house’.

Voor Leiden was er niets te halen als je bedenkt dat de score na het derde kwart al was opgelopen tot 0-41.

Leiden ontzet

Lightning Leiden moet nodig terug naar de tekentafel, net zoals ze dat vorig jaar moesten na de eerste wedstrijd. Toen besloot het team de quarterback al na één wedstrijd op te offeren. De vraag is of dat nu zover komt: een van de weinige hoogtepunten was een diepe pass van Bleij in het vierde kwart, waarin hij liet zien wel degelijk een diepe bal te kunnen gooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *