Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Eerste thuiswedstrijd Eredivisie ooit in Almere

In Almere wordt morgen voor het eerst in de geschiedenis een Eredivisie thuiswedstrijd van de Phantoms afgewerkt. De tegenstander liegt er niet om; dat is regerend kampioen Hilversum Hurricanes, die vorige week Utrecht Dominators met een relatief eenvoudige 12-48 score wist te winnen.

Eerst het goede nieuws: de Phantoms hebben morgen meer spelers, dan dat zij vorige wedstrijd aan de start kregen in Groningen. Toen verloor de ploeg, onder andere door uitputting, maar wist het de Giants het knap lastig te maken.

Hoofdcoach Ronald Callenbach ziet de wedstrijd tegen Hilversum Hurricanes als een mooie graadmeter: “Onze eerste thuis wedstrijd van het seizoen is tegen de Hilversum Hurricanes. Onze laatste wedstrijd van het seizoen is ook tegen de Hurricanes. Deze twee wedstrijden zijn voor ons om te kijken hoe ver we zijn gegroeid aan het eind van het seizoen.”

Het slechte nieuws voor Callenbach & Co. Het zijn wel de Hilversum Hurricanes. Quarterback Maurice Tielen liet geen spaan heel van Utrecht met vier touchdown passes en 309 yards op 21 voor 32 passing. Tielen gebruikt in de passing game opties als Robin Hetharia en Kevin Saarberg, die tegen de Domstedelingen elk rond de 100 yards receiving boekte en twee touchdowns vingen. Over de grond komt daar nog de dreiging van Mani Blijd bij.

Nu heeft Flevo wel een duiveltje in het backfield in de persoon van de kleine safety Simeon Tjie-a-njiem, die league leader in interceptions is met 3 en bovendien nog een fumble wist te scoopen. Maar of hij zoveel gaten kan dichten, dat is te betwijfelen. Zeker omdat Hilversum er zelf ook een degelijke defense tegenover kan stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *